Foto: Urban Kärvling
ÖPPNAR NY BUTIK. I slutet av september öppnar Johanna Forster skobutiken "Högt och Lågt" i före detta Rumstids lokaler på Kungsgatan.

Johanna öppnar skobutik

Vårgårda

Vårgårda har i flera år saknat en skoaffär, men i slutet av september får man en ny.
– I slutet av september öppnar jag en ny skobutik i Rumstids före detta lokaler på Kungsgatan, säger Johanna Forster.

Hon är en framåt tjej, som trots sin ungdom (27 år) har hon hunnit med flera jobb. I dag arbetar Johanna på ICA i Vårgårda, men har tidigare bland annat arbetat i skobutik i Alingsås.

– Min önskan har alltid varit att ha ett eget företag. Jag har funderat på kläder, café och annat, men skoaffär känns helt rätt, säger Johanna Forster.

Stöd av Leaderprojekt

Affären stöds av Leaderprojektet Framtidens Centrum.

– Det här passar in i projektet perfekt. Här har vi en ung tjej, som vill starta något nytt och som bor i Vårgårda. En skobutik blir ett komplement och ingen konkurrens till affärsutbudet, säger Gitt Thorild, projektledare Framtidens Centrum.

Slumpen avgör ofta vad som händer i framtiden. När Johanna Forster var inne på utförsäljningen på Rumstid fick hon en aha-upplevelse.

– Jag så direkt att denna lokal skriker efter skor. Jag hade ingen aning om projektet Framtidens Centrum när jag ringde kommunen och fick prata med Gitt Thorild om mina planer, berättar
Johanna Forster.

– Det var tur vi fick prata med varandra, för det kommer att bli riktigt lyckosamt. Det blir bra för Vårgårdaborna, Johanna och för vårt projekt. Det blir win-win-win för alla, säger Gitt Thorild.

Namnet klart

Ambitionen är att det ska bli Vårgårdabornas egen skoaffär. Johanna kommer att ha barn-, dam-, och herrskor i alla prisklasser och för alla åldrar.

– Jag tillhör ingen kedja utan väljer mitt eget sortiment. Därför bli det en mer personlig affär, säger Johanna Forster.

Hon har bestämt namnet.

– Affären har namnet ”Högt och lågt”. För jag kommer att ha skor med höga klackar, låga klackar, olika priser och det kommer att vara skor högt och lågt i affären!

Hon är lite av en kontrollfreak och vill styra allt, men nu kastar hon sig ut i något som är lite osäkert.

– Nu är det upp till Vårgårda­borna hur det kommer att bli, men det känns jättebra och roligt att snart få öppna min skoaffär.

Bakgrunden till Leaderprojektet Framtiden Centrum är att det blir allt svårare att behålla en levande centrumhandel. Syftet är att skapa nya hållbara företag, som genererar arbetstillfällen inom handel och service i Vårgårda och Herrljunga.

Andra i ordningen

Johannas skobutik blir den andra affären i Leaderprojektet, som öppnar i Vårgårda. Först ut var livsmedelsbutiken Eleen, som Tareq Khatab startade i före detta färgaffärens lokaler för någon månad sedan.

– De vi satsar och tror på får till en början hjälp med hyra, utbildning samt att komma med i nätverk. Dessutom finns jag med och stöttar, säger Gitt Thorild.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.