Onödigt spännande när Frisco vann

Fotboll

Frisco krönte sin galanta vårsäsong med en ny seger. 4–2 (2–1) blev det hemma mot Fristad/Borgstena/Sparsör.

Insatsen på fredagskvällen tillhör knappast någon av de bättre från Frisco den här våren, men tre poäng var naturligtvis det primära och så blev det.

Satte punkt för tillställningen gjorde Amie Hallingsjö i den 90:e minuten med målet som betydde 4–2.
– Det var en sådär match från vår sida och det blev lite onödigt spännande. Vi hade många lägen och borde ha punkterat matchen tidigare, menar tränaren Leif Andersson.

Gästerna tog ledningen i tredje minuten, men de blåklädda hämtade sig snabbt efter kallduschen. Bara två minuter senare var det kvitterat genom Maja Hansson.
– På ett sätt var det bra att dom tog ledningen för då vaknade vi till och tog sedan över spelet, menar Andersson.

2–1 i halvtid och trean kom i 53:e minuten. Sedan slappnade Frisco av en smula och gästerna skapade nerv i matchen efter reduceringsmål på ett långskott. Frisco klarade dock av sista halvtimmen och kunde bärga säsongens elfte seger.

Frisco leder därmed serien på 34 poäng, nio före tvåan Falköping som har en match färre spelad.

Sju seriematcher återstår för Frisco, men först väntar ett sommaruppehåll.
– Vi har spelat många matcher det senaste och det känns som att vi behöver vila lite grann. Uppehållet är välbehövligt, säger Leif Andersson.

Målen: Maja Hansson 2, Amie Hallingsjö 2.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.