Sernelid, som spelade i IBK Alingsås senaste säsongen, sadlar om till huvudtränare. Arkivfoto: MIKAEL SVENSSON

Sernelid tar över IBK Alingsås

Innebandy

I mitten av juni hoppade Linus Sagré av sitt tränaruppdrag för IBK Alingsås – och på tisdagskvällen blev det äntligen klart med en ny huvudtränare. Den tidigare IBK-spelaren Patrik Sernelid har skrivit på ett 1+1-kontrakt med klubben.

– Det känns som den perfekta lösningen. Vi vill vara den familjära föreningen och där passar Patrik väldigt ypperligt i den bilden då han är en föreningsmänniska. Han kommer till exempel fortsätta stötta pojklaget där hans son spelar och det tycker jag är lite läckert, säger klubbens ordförande Jörn Johansson.

AT skrev för ett par veckor sedan att Sernelid var klubbens huvudspår. Det har han fortsatt vara och under tisdagskvällen blev det äntligen klart då kontraktet skrevs på.
– Först när vi började spåna trodde vi inte att han var aktuell, kanske först om två säsonger. Men så kvittrade en fågel om att det kan vara värt att slå en signal. När spåret med Patrik dök upp släppte vi dom andra. Vi har verkligen känt att Patrik är den vi söker, säger Johansson.

Vad tror du att han kommer bidra med nästa säsong?
– Glädje, engagemang och långsiktighet.

Sernelid säger själv till AT att han ser fram emot den nya rollen.
– Det ska bli väldigt kul och intressant. Jag har ju spelat 17 eller 18 säsonger i a-laget och känner väl att det är dags att lägga klubban på hyllan och prova på något nytt.

Fler kommentarer i torsdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.