Emil Lindgren från Alingsåsklubben Serneke Allebike CK tog den gångna helgen SM-guld i XCO. Arkivfoto: MIKEY LENNARTSSON

SM-guld till Emil Lindgren

Mountainbike
​I lördags avgjordes svenska mästerskapen i XCO på Frösön i Östersund. Både Emil Lindgren och Michael Olsson från Serneke Allebike CK hamnade på pallen.
 
Emil Lindgren vann SM i XCO på ett övertygande sätt i det strålande solskenet och på det torra underlaget. Han satte ett högt tempo redan från start och en bit in i loppet hade han en dust med Gustav Larsson från Kvänums IF. Lindgren kunde dock växla upp under sista varvet och komma först i mål.
 
– Det känns jätteroligt, och trots att jag har vunnit många SM tidigare känner jag mig nervös varje gång i sådana här sammanhang. I lördags kände jag mig stark och hade bra kontroll. Jag värdesätter både SM-guldet och mästartröjan högt, säger Lindgren till AT.

Tiden blev 1:33:32, och med den var han 31 sekunder före tvåan Gustav Larsson. Lindgrens klubbkamrat Michael Olsson kom trea (1:33:48).

Värst mycket firande efter SM-medaljerna blev det emellertid inte för Lindgren och Olsson. Båda skulle nämligen tävla i långloppscupen i Norberg dagen därpå.
– Efter tävlingen hoppade vi in i bilen och åkte sex timmar. Firandet får vi ta till hösten, menar Lindgren.
 
Hur det gick där? Jo, Olsson blev etta och Lindgren tvåa. Klubbkamraten Johan Norén slutade fyra.
– Vi har mosat på lite i helgen. Det känns finemang efter den här stressande men lyckade helgen. Säsongen har flutit på bra och jag känner mig trygg i det jag gör, säger Lindgren.
 
Både Lindgren och Olsson, som har tävlat för Alingsåsklubben Serneke Allebike sedan hösten 2015, har nya mål i sikte. I augusti står båda redo för Cykelvasan och SM i långlopp som går i Motala.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.