Foto: JÖRGEN BJÖRME
PeO Häggström, framgångsrik f d fotbollstränare för Vårgårda IK.

Viktigt att ta hand om familjen i laget

Sommarkrönikan
Jag har valt att skriva lite om min roll som sportchef i Vik och andra tankar kring fotbollen i Vårgårda och i trakten.
Redan från början när jag och VIK började prata om sportchefsrollen så var både min och klubbens tanke att inte bara jobba mot A-laget.
 
Tanken var och är numera att driva en satsning på våra egna ungdomar i klubben. Att jobba med internutbildning, träffas och diskutera gemensamma strategier och driva utvecklingen framåt för att på sikt kunna få fram fler egna produkter i våra seniorlag.
Att hålla våra handlingsplaner levande och aktuella hela tiden!
 
Jag är övertygad om att vi kommer vara framgångsrika i vårt utvecklingsarbete på ungdomssidan. Vi har många drivna och duktiga ledare och många lag med duktiga ungdomar. Vi har utformat en handlingsplan för ungdom också som vi följer och ser över givetvis.
Vi har träffats flera gånger redan och jag ser fram emot fler möten för att utveckla vår ungdomssida i klubben ytterligare tillsammans. Extra tack där till Jenni Gustavsson och Daniel Svensson som driver på extra för att få till möten, samarbeten m.m.
 
Redan nu så har satsningen burit frukt på många sätt. Jag har ett bra samarbete med vår sisu-representant och tillika gamle Elfsborgsspelare, Elmin Kurbegovic vad gäller utbildning, böcker, föreläsningar m.m. och vi har haft besök av exempelvis fristad/sparsör som är nyfikna på hur vi jobbar eftersom de tycker att det verkar så bra i VIK.
 
Jag är extra glad för att vi från och med i slutet på hösten också kommer att kunna erbjuda våra ungdomar att få se sig själva på video. Vi gör en satsning där tillsammans med ett företag som heter VEO.
Vi kommer att ha 1-2 portabla kameror som kan användas både vid match och träning för att spelare och ledare tillsammans ska kunna utvecklas och lära av det. Man har helt enkelt en kamera på en liten ställning som kan hissas upp 4 meter i luften och kameran har vidvinkel nog att täcka hela planen trots att den är mycket liten. Därefter pluggar man bara in kameran i datorn, för över träningspasset eller matchen och voila! Där har vi utbildningsmaterial för tränarna och ungdomarna eller bara ett trevligt sätt att utvecklas när vi kör teambuilding och barnen får se sig själva på video. Videoanalys som verktyg för utveckling har vi använt en ganska lång tid i VIK på seniorsidan och nu är det dags att våra ungdomar får samma möjligheter. En naturlig del i vår satsning på våra framtida seniorspelare.
 
Här skulle jag vilja lyfta den ständigt återkommande frågan om satsning på egna unga spelare i klubbar. Min uppfattning är att satsa på egna ungdomar innebär att ge dem bästa tänkbara förutsättningar för att utvecklas, utbildas, ha roligt och kunna bli så bra fotbollspelare som möjligt. Inte för att vi bara ska ha egna spelare i A-laget. Så fungerar det inte på den här nivån.
För att minska hoppet från junior och ungdomsfotbollen till vårt div.2-lag så har vi sedan en tid som ni säkert har koll på, startat ytterligare ett seniorlag i klubben. Vårgårda IK FK. Det laget är ett tydligt exempel på hur vi vill satsa på våra yngsta som just nu inte är mogna för steget till div.2-träning och spel ännu, men som ändå får chansen att tidigt spela seniorfotboll i seriesammanhang och träna med seniorer.
 
Sammanfattningsvis så tycker jag vi satsar oerhört mycket på våra ungdomar just nu i VIK!
Jag tycker vi är fantastiska som kan erbjuda ytterligare ett seniorlag i klubben. Något som jag numera tror vi är ensamma om i västra götaland att göra.
Sportchefsrollen påminner mig om rollen som tränare på en hel del punkter. Framförallt ledarskapsdelen och hur man måste jobba med och mot gemensamma mål och värderingar.
 
Den stora skillnaden i min roll blir att en helhetssyn på klubben är viktigare än vad den var som A-lagstränare då man fokuserar mer bara på det laget och kanske, vilket är naturligt, blir lite snäv i sitt tänk och bara fokuserar på laget.
Nu behöver jag se hela bilden och jobba för hela klubben på ett ännu tydligare sätt.
Det är också viktigt att vara mån om individerna. Att gruppen får bra förutsättningar och att tränarna känner förtroende och får de redskap de behöver för att känna att de kan göra ett optimalt jobb. Det är viktigt att alltid ha något att falla tillbaka på när det blir diskussioner om olika saker som rör klubben och gruppen.
 
Där är vi starka i VIK. Vi är väldigt tydliga med våra värderingar och handligsplaner. Vår ”VIK-Linje” och ”vår värdegrund är bra exempel på det. Kom gärna och titta på dem om ni är på Tånga hed någon gång. De finns uppsatt lite här och där för att alltid påminna oss om vad som gör oss starka och speciella i VIK.
Vill avsluta med att bara reflektera lite över ledarskapets och lagets betydelse. Vad otroligt viktigt det är. Vi hamnade i en väldigt svår situation i våras när vår huvudtränare insjuknade och vi var tvungna att leta efter en ny. Precis innan säsongen när seriematcherna skulle dra igång. Jag hade den stora turen att lyckas hitta en ersättare med bra utbildningsnivå och erfarenhet från den nivå vi vill nå i VIK, dvs divison 1. Men den viktigaste faktorn av allt var ändå det pedagogiska ledarskapet och hur man jobbar med en grupp.
 
Tobias Edenvik gör ett väldigt gott jobb med gruppen och det finns en tydlighet kopplat både till utveckling, mål och de värderingar som finns i klubben. På sikt tror jag vi kommer att ha en fin utveckling för laget och gruppen. Men vi står inför svåra utmaningar. Inför säsongen försvann många spelare pga utbildning, jobb, familj m.m.
7-8 spelare som spelade kontinuerligt tappade vi och det innebär en stor påfrestningen på gruppen. Det tar tid innan man återhämtar sig från det. Dessutom har vi alltså mist vår tränare under säsong och 4 spelare som inte klarat av påfrestningen att spela di.2 fotboll. Så ja, att det varit en tung vår kan man inte säga något om. Men jag har sagt det förut. I VIK tar vi utmaningar och ser till att växa av dem. Vi jobbar alla stenhårt kring laget för att stötta och stärka. Tränarna och spelarna jobbar lika hårt och jag är övertygad att vi kommer vända trenden i höst. Vi behöver bara slicka våra sår i sommar, sedan är lejonen tillbaka på jakt.
Ledarskap är för mig mycket en personlighetsfråga. Du kan läsa dig till mycket kunskap och annat. Men ledarskapet tror jag mycket sitter i vem du är och hur du ser på människor. Hur du kan lyssna och vilken förmåga du har att få med dig andra i din passion. ”Passion is contagious!”
 
Kan du som ledare få med dig gruppen och får gruppen att leda sig själv så får du en enorm kraft i det. Är du alltid noga med värderingar, både klubbens och dina egna så tror jag att kombinationen av passion och människosyn blir oerhört stark.
Här är det bara så oändligt viktigt att vi som föreningar skriver ned och definierar vilken typ av ledarskap vi vill ha i föreningen. Vad det är föreningen vill stå för? Det ska inte bero på vilken tränare som kommer till föreningen när det gäller värderingar och passion. Det ska sitta i väggarna och det ska finnas med när man rekryterar nästa tränare. När VIK rekryterar ny tränare så kommer vi veta exakt vad vi vill ha och det kommer att finnas en arbetsbeskrivning som vi är noga med att den följs. Nu hoppas jag dock att vi inte behöver rekrytera ny tränare på många år.
Fotboll är på många plan ett sätt att leva. Det är lätt att bli egoistisk som spelare och tränare. Alla andra runt om får ju acceptera att man är sjukligt intresserad av att antigen springa och jaga en boll eller att lära andra just detsamma. Fruar, flickvänner, pojkvänner, mammor och pappor, barn och syskon. Vänner. Alla ska ju bara förstå och acceptera.
 
Jag kan verkligen förstå att det ibland är svårt för de runt oss fotbollsidioter att ha förståelse för det. Men jag tror att alla, eller många, förstår den där grymma känslan av att tillhöra en grupp som jobbar mot samma mål. Som trots olika bakgrund kommer samman och blöder för varandra. Som stöttar varandra i vått och torrt. Som offrar tid och kraft för dig och som är med dig genom svåra stunder. Som festar med dig, skrattar med och åt dig, som tar din ilska och frustration och som sekunden senare klappar dig på axeln och berömmer. Det blir som en familj. Därför är det viktigt att ta hand om familjen i laget. Att bygga tillit och driv att vilja bli bättre som familj. Vilken familj vill inte det? Vi jobbar på med vår familj i VIK:-) Avslutningsvis vill jag passa på att sjösätta en tanke.
 
Jag skulle vilja bjuda in alla er som jobbar som sportchefer, klubbchefer, utvecklingsansvarig m.m. till att starta gemensamma träffar ett antal gånger om året för att diskutera hur vi ska driva fotbollen i området framåt. Helt förutsättningslösa diskussioner om våra utmaningar, vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre. Tror det skulle gynna oss alla på många olika sätt.
Vad tror ni?
Ha det gott alla och en fortsatt riktigt trevlig sommar.
  • Peo Häggström
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.