31-åring häktad för bilrånet

Herrljunga

En 31-årig man har häktats misstänkt för den uppmärksammade stölden av en bil från en äldre kvinna i Herrljunga under förra veckan.

Det var vid lunchtid på fredagen i förra veckan blev överfallen och angripen av en man på bensinstationen på Ringleden i Herrljunga. Gärningsmannen slog kvinnan och stal sedan hennes bil. Dagen efter stölden greps den misstänkte gärningsmannen, en 31-åring skriven på östkusten, av polis i Göteborg. Dagen därpå hittades kvinnans bil i Göteborg, och i fordonet fanns då fortfarande hennes hund kvar.

Den 31-årige mannen nekade till brott då häktningsförhandling hölls i Alingsås tingsrätt i veckan. Förhandlingen hölls av sekretesskäl bakom stängda dörrar, men av de handlingar som är offentliga i ärendet valde mannen att inte yttra sig över den bevisning som åklagaren lade fram.

Tingsrätten beslutade att häkta mannen. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel i Herrljunga, samt även stöld från Järnia på Storgatan i Herrljunga. Båda gärningarna inträffade under fredagen i förra veckan.

Som skäl för häktningen anger rätten att det finns risk att 31-åringen undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen om han befinner sig på fri fot. Det bedöms även finnas risk att mannen fortsätter begå brott. Åtal ska vara väckt i slutet av augusti.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.