Niklas Kraft fick visa upp sig i AHK för allra första gången. Foto: MIKAEL SVENSSON

AHK vann första träningsmatchen

Handboll

AHK klarade den första träningsmatchen programenligt, och några av nyförvärven fick spela sina första matcher i den blå tröjan.
– Det här var jätteroligt och ett väldigt härligt gäng att spela med, säger nye målvakten Niklas Kraft efter 31–22 (13–11) mot Hallby.

Det var fri entré i Estrad när AHK på torsdagskvällen spelade sin första träningsmatch. Några hundra åskådare hade ett sug efter handboll och var på plats för se laget spela igen och spana in de nya spelarna (Niklas Kraft, Andreas Lang, Benjamin Helander och Jacob Lundahl).

Någon dramatik i matchen fanns av uppenbara skäl inte. Det här var helt enkelt en typisk träningsmatch där AHK var numret större än allsvenska Hallby, som i våras kvalade till Handbollsligan.

Efter en något trevande första halvlek (ledning 13–11) höjde sig AHK avsevärt i andra och kunde till slut vinna rättmätigt med 31–22.
– Det känns som att vi kom in i matchen ju längre tiden gick. I början var det en del passningsfel och missar i samarbetet, men sen blev det bättre. Lite ringrostigt emellanåt, men vi jobbade på bra hela matchen och höll oss till den plan vi hade, säger Niklas Kraft.

Målvakten, som har anslutit från OV Helsingborg, gjorde ingen besviken. Han spelade 42 minuter, släppte in 13 mål och stod för några riktigt fina räddningar innan Pontus Axelsson ställde sig mellan stolparna.
– Överlag är jag nöjd. I första borde jag ha tagit några fler bollar, men efter pausen stod vi bra i försvaret och då kändes det tryggt, säger han.

Vad är det svåraste för dig som målvakt i en sån här match?
– Det är nog att hitta bollen och koordinationen. När man har kört mycket tung träning är de finmotoriska rörelserna inte jättelätta att sätta. Man är lite starkare än tidigare och har inte känt på bollen ett tag. Det är de små detaljerna och millisekunderna.

Hur trivs du i Alingsås?
– Hur bra som helst! Min sambo kommer från Lerum från början så jag har bott häromkring tidigare. Jag är från Ystad från början och den staden påminner om Alingsås.

På tisdag reser AHK ner en vecka till Makedonien för att spela fyra träningsmatcher.
– Det blir träningar och matcher, och sen har vi en eller ett par fria dagar där vi kan hitta på lite grejer. Jag har inte varit med tidigare, så jag kan inte upplägget riktigt men förhoppningsvis kommer vi ha lite snack och prata igenom målsättningar och sätta vårt försvar och anfallsspel lite mer, och bygga utifrån det, säger Kraft som ser fram emot EHF-cupens kvalspel i början av september.

– Det ska bli jättekul och det är såna saker man adderar till lärandet. Vi får se hur långt vi tar oss i cupen, men vi har en bred trupp som klarar av att spela många matcher.

Noterbart är att förra Alingsåsspelaren Oliver Löfwenius blev målbäst i matchen med sina nio fullträffar.

Målen, AHK: Andreas Berg 5, Benjamin Helander 4, Mishels Liaba 4, Felix Claar 4, Samuel Lindberg 3, Niclas Barud 3, Johan Nilsson 2, Erik Andreasson 2, Andreas Lang 2, Alexander Regen, Tobias Sandberg.

Läs mer i lördags-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.