Arkivfoto: MIKEY LENNARTSSON: Med tanke på att AHK ska kvala till EHF-cupen om en månad vill Mikael Franzén att laget redan nu visar att man är redo för uppgiften.

AHK vill växla upp direkt

Handboll

Det är bara fyra veckor kvar till Alingsås HK:s säsong inleds med kval till EHF-cupen. Då ställer tränare Mikael Franzén en del krav redan i kvällens träningsmatch mot Hallby.
– Det här är en viktig match för oss i förberedelsen inför det som komma skall, säger Franzén.

När ett lag spelar sin första träningsmatch för säsongen kan ringrostiga spelare liknas vid ”kor på grönbete” och att många misstag görs. Men att få spela matcher igen efter några månaders uppehåll är en speciell känsla, menar Mikael Franzén.

– Alltid lika härligt att matcha igen, det är ju det vi tränar för. Vi har lagt en hel del tid och träning för att det ska se bra ut. Det här är en viktig match för oss i den förberedelsen inför det som komma skall, säger tränaren vars lag återupptog träningen för ett par veckor sedan.

När de blåklädda spelar första träningsmatchen hemma mot allsvenska Hallby på torsdagskvällen ska laget vara påkopplat direkt.

– Jag hoppas det och att vi inte åker på en sån pärla som mot Önnered i första träningsmatchen förra året (förlust 17–26). Nu ska vi vara med från början och vi ställer högre krav än förra året. Det känns som att vi borde vara längre fram än tidigare år, menar Franzén.

Ja, förutom en säsong i Handbollsligan väntar som bekant också kval till EHF-cupen (2 och 8 september). Med andra ord är det ganska logiskt att AHK vill vara redo i ett tidigt skede.

Vad vill du se mot Hallby?
– Att vi ska vara trygga i försvarsspelet och att vårt anfallsspel inte genererar så många misstag. Tekniska fel har vi inte råd med ute i Europa. Och även om vi inte är samspelta än ska vi ha våra rörelser och veta vad vi ska göra, säger Franzén.

Kommer ni att matcha samtliga spelare?
– Vi får se, men jag skulle tro att dom flesta får chansen att visa upp sig.

Saknas gör William Andersson Moberg (stukad fot) och Gustav Skagerling (bristning baksida lår).

I Hallby återfinns tre spelare med ett förflutet i AHK: Olle Ek, Oskar Hedwall och Oliver Löfwenius.

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Inleder seriespelet hemma istället för borta

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.