Andreas Johansson och hans AIF stod för en vass insats i omstarten. Arkivfoto: MIKAEL SVENSSON

AIF grejade omstarten och fick beröm

Fotboll

AIF hade en alldeles strålande vårsäsong, och första matchen efter sommaruppehållet var… ja, även den strålande.
– Det var inget snack. Jag är jättenöjd med starten på höstsäsongen, säger tränaren Niklas Klingberg efter 4–2 (2–1) hemma mot Skepplanda på fredagskvällen.

Serieledaren Alingsås IF har som ambition att ta klivet upp till division III i höst. Och med tanke på den fina omstarten mot Skepplanda så ser det riktigt lovande ut. Visserligen började det inte särskilt bra för AIF på ett riktigt blåsigt Mjörnvallen eftersom gästerna gjorde första målet efter bara några minuter.

– Vi slarvade och kunde inte rensa bort andrabollen, men det var en jättebra reaktion från spelarna efter det. Vi fick fast på bollen, hade stort bollinnehav och spelade bollen från sida till sida, säger Klingberg.

Utdelningen kom också. Ludvig Andersson stod för ett klassmål till 1–1 när han gick runt på kanten och curlade in bollen i krysset. Sedan sköt Andreas Johansson ett hårt skott i ribban och Axel Heljegård slog in returen. Med andra ord reste sig AIF och hade 2–1-ledning i halvtid.

– I pausen fokuserade vi på att sätta nivån direkt och inte slappna av. Killarnas reaktion var strålande och gjorde både 3–1 och 4–1 så att vi kunde ”döda” matchen. Visst, sista 20-25 minuterna var inte superbra, men dom var inte ens nära, säger Klingberg.

Avståndet ner till tabelltvåan Kronäng, som har en match färre spelad, är fem poäng.
– Skepplanda sa efteråt att dom anser att vi är det bästa laget i serien och att vi spelar en bra fotboll. Jag blir glad över att höra det, särskilt efter en vinst, säger Klingberg nöjt.

AIF har under säsongen luftat några 15-åriga spelare. Den här gången fick Johan Brandin göra a-lagsdebut.

Målen, AIF: Ludvig Andersson 2, Axel Heljegård 2.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.