Man anhållen för bilrånet – bil och hund tillrätta

Herrljunga

En man i 30-årsåldern greps och anhölls i Göteborg på lördagsförmiddagen, misstänkt för det brutala rånet av en äldre kvinnas bil i Herrljunga i fredags. Bilen och kvinnans hund hittades på söndagen.

Nyhetsbyrån TT rapporterar på söndag förmiddag att både den stulna bilen och hunden i den nu har återfunnits. Det var en parkeringsvakt som vid niotiden identifierade en bil med en hund i på en långtidsparkering i centrala Göteborg. Det visade sig vara samma bil och samma hund som stals i Herrljunga. Bilen har tagits i beslag av polisen för en teknisk undersökning.

Uppgifterna om den anhållne mannen är knapphändiga men stationsbefäl Rebecca Andersson vid Alingsåspolisen säger att polisen vill fortfarande ha fler vittnesuppgifter från allmänheten.

– Den som har sett eller hört något i anslutning till händelsen får jättegärna kontakta polisen på telefon 11414, säger hon.

Det var vid lunchtid i fredags som en äldre kvinna rånades på sin bil i Herrljunga. Trots ett stort polispådrag är rånaren, bilen och kvinnans hund fortfarande borta på lördagsmorgonen.

Det var när kvinnan, född på 1930-talet, hade stannat till för att tanka på Ringleden i Herrljunga som en, enligt uppgift en yxbeväpnad man, dök upp på platsen. Kvinnan ska handgripligen ha slitits ut ur bilen och blivit fråntagen sina bilnycklar. Därefter försvann gärningsmannen i hennes bil från platsen.

Kvinnan fördes efter händelsen med ambulans till sjukhus, men hon är inte allvarligt skadad. Enligt uppgifter i andra media bröt hon handleden. Hon försökte få med sig sin hund, en liten grå dvärgpudel, men det tillät inte rånaren.

Ett flertal polispatruller larmades ut till Herrljunga för att söka efter den stulna bilen. Även polishelikopter deltog i sökinsatsen. På lördagsmorgonen hade polis ännu inte något spår av bilen, en silverfärgad Peugeot 207.

Händelsen och anhållandet rubriceras i nuläget som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Ett av kvinnans barnbarn skriver i Facebook-gruppen Brottsplats/samverkan Alingsås/Vårgårda att hennes farmor älskar sin hund Coco över allt annat. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.