Alingsås FC besegrade serieledaren

Fotboll

Snacka om en perfekt start på höstdelen av säsongen. Alingsås FC besegrade serieledaren Rössö på Rimnersvallen med 2-1 (0-0).

– I första halvlek var det sådär offensivt, men stabilt bakåt. I andra höjde vi oss framåt och då fick vi också utdelning. Vi fick matchen dit vi ville, och det var först sista fem minuterna som dom skapade riktigt tryck. Totalt sett en mycket gedigen insats, säger tränaren Jenny Holm till Alingsås Tidning.

AFC avslutade vårsäsongen på allra bästa sätt med sex raka segrar, och laget fortsatte på den inslagna vägen när division I norra startade upp igen under lördagen.

Efter en mållös första halvlek mot Rössö, som inför matchen tagit 34 av 36 poäng, spräckte gästerna nollan bara minuten in på andra.

En spelsugen Rebecka Sultan hittade Lisa ”Mini” Johansson, som med sin 14:e fullträff i årets seriespel gav bortalaget ledningen. 

Med kvarten kvar var det dags för en ny målgivande passning från Rebecka Sultan.

Denna gång hittade hon Olivia Sultan och 0-2 var ett faktum. 

Hemmalaget jagade sedan en reducering, och fick också utdelning i slutminuten.

Men närmare än 1-2 kom Rösso inte, och man fick lämna Rimnersvallen som förlorare.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.