PRESSBILD
Annie Lööf, 35, är riksdagsledamot sedan 2006.

Se utfrågningen av Lööf (C) här

Vårgårda

Se utfrågningen av Centerledaren Annie Lööf  på Vårgårda Möte i efterhand här. Läsare i AT-appen hänvisas till den mobila hemsidan alingsastidning.se.

Annie Lööf är först i raden av partiledare som ska samtala med evangelist Britta Hermansson och pastor Robert Eriksson i Tångahallen. Under de följande två och en halv veckorna kommer även ledarna för de sju övriga riksdagspartierna.

Annie Lööf är utbildad jurist med examen från Lunds universitet och har suttit i riksdagen sedan 2006. Hon valdes till ledare för Centern hösten 2011, vid 28 års ålder. Hon är riksdagsledamot och var närings- och regionminister mellan 29 september 2011 och 3 oktober 2014.

Annie Lööf är uppvuxen i byn Maramö utanför Värnamo men bor i dag i Nacka. När hon efterträdde Maud Olofsson som partiledare blev hon Sveriges yngsta partiledare tätt följd av miljöpartisten Gustav Fridolin som också är född 1983.

Det som gjorde att hon blev Centerpartist var, enligt egen utsago, tron på den företagsamma människan samt medmänsklighet, frihet och öppenhet mot omvärlden och varandra. Vidare att det ska vara möjligt att leva och bo tryggt i hela Sverige och att såväl storstad som landsbygd ska leva, samt att vi måste värna om vår natur och vår miljö för att det ska vara möjligt.

I riksdagsvalet 2014 fick Centerpartiet 6,11 procent av rösterna, en liten minskning jämfört med 2010.

I kommunvalet i Vårgårda ökade dock partiet något och fick 16,92 procent av rösterna, vilket gjorde C till kommunens näst största parti efter Socialdemokraterna, men knappt före Moderaterna. Vårgårdas nuvarande kommunalråd, Bengt Hilmersson, är Centerpartist och kommer att välkomna sin partiledare till Tångahallen.

Utfrågningen börjar klockan 18.30 och sänds direkt här på AT-webben, i samarbete med arrangören Equmeniakyrkan och TBN Nordic, som står för OB-teknik och produktion. Det är också möjligt att se sändningen i efterhand. 

DÅ KOMMER PARTILEDARNA
Ons 8/8 Annie Lööf (C)
Tors 9/8 Jan Björklund (L)
Tis 14/8 Gustav Fridolin (MP)
Ons 15/8 Jonas Sjöstedt (V)
Fre 17/8 Ulf Kristersson (M)
Ons 22/8 Jimmie Åkesson (SD)
Tors 23/8 Ebba Busch Thor (KD)
Fre 24/8 Stefan Löfven (S)

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.