Foto: JÖRGEN BJÖRME

Äntligen fick VIK jubla igen

Fotboll

Oj, vad Vårgårda IK har väntat på en seger. Spelare och ledare pustade ut efter 3–1 (3–0) hemma mot Hisingsbacka. – Vi har haft en jäkligt bra träningsvecka och kände alla att vi skulle göra en bra prestation i dag, säger Daniel Olafsson. 

Efter sju raka förluster fick Vårgårda jubla igen. Mot Hisingsbacka visade man att det finns stora kvaliteter i laget, och under den första halvtimman körde man över ett håglöst och paralyserat bortalag.

En av spelarna som visade vägen från minut ett var mittfältsgeneralen Daniel Olafsson. 

– Vi har bestämt oss för att ta dom poäng som behövs för att hänga kvar i tvåan. Idag plockade vi fram vinnarskallarna och alla bidrog verkligen där ute, säger Olafsson, som själv fick en stygg smäll i slutminuterna. 

– Förhoppningsvis är det bara en stukning. Just nu gör det ont, men de tre poängen tar bort lite av smärtan, säger han.

VIK fick en pangstart på matchen och efter fyra minuter prickade Albinot Rexhepi in 1–0 med en välplacerad nick.

Tre minuter senare bjöd samme Rexhepi på ett konstnummer i den högre skolan när han helt på egen hand gjorde 2–0. 

Efter den chockstarten fortsatte hemmalaget att ösa på och efter 15 minuter var det 3–0 på tavlan. Konstruktive Arjan Mostafa, för dagen placerad som forward, var siste man på bollen efter en sylvass omställning av VIK. 

– Vi pratade om att trycka långa bollar för att få upp laget snabbt och det fungerade bra, speciellt i första halvlek, säger Olafsson. 

Gästerna fick mer att säga till om efter 3–0, men det var hemmalaget som var närmast ytterligare nätrassel före pausvilan. 

I andra halvlek kontrollerade Vårgårda matchen bra och tillät inte bortalaget skapa speciellt mycket. Hisingsbacka reducerade förvisso med fem minuter kvar, men kom inte närmare än så. 

– Om vi ska hänga kvar måste vi vinna mot lagen som ligger längre ner i tabellen. Och i dag tog vi verkligen jobbet för varandra… förhoppningsvis kan vi spinna vidare på den här segern, säger fredagskvällens gigant Daniel Olafsson. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.