Arkivfoto: Urban Kärvling
Nedbränd till grunden. En man sitter nu häktad misstänkt för förra veckans brand i Eggvena.

24-åring häktad för brand i Eggvena

Herrljunga

En 24-årig man, hemmahörande i Vara kommun, har häktats efter förra veckans brand i Sommarhemmet i Eggvena.

Det var på måndagen i förra veckan som räddningstjänst larmades till Sommarhemmet vid Jämnesjön efter brand i en övernattningsbyggnad. Byggnaden kunde inte räddas utan totalförstördes och brann ner till grunden.

En vecka efter branden, vid lunchtid i måndags, hämtade polis in en 24-årig man för att höra honom om branden. Mannen anhölls kort därefter och begärdes under torsdagen häktad för mordbrand i Eggvena. Ett försök att tända eld på ytterligare en byggnad vid sommarhemmet har gjorts och i den delen begärdes mannen häktad för försök till mordbrand. Mannen begärdes även häktad för försök till mordbrand Lekåsa, vilken inträffade dagen efter händelserna i Eggvena.

Häktningsförhandling hölls under torsdagseftermiddagen i Skaraborgs tingsrätt och mannen häktades för mordbrand och försök till mordbrand.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.