PRESSBILD: LIBERALERNA
Jan Björklund, partiledare sedan 2007.

Se utfrågningen av Björklund (L) här

vårgårda

Torsdag kväll gästades Vårgårda Möte av Liberalernas partiledare Jan Björklund. Se utfrågningen i efterhand här. Läsare i AT-appen hänvisas till den mobila hemsidan alingsastidning.se.

Björklund är född 1962 och uppvuxen i Skene i Marks kommun men bor i dag i Bromma utanför Stockholm med sin hustru och två söner.

Han blev partiledare för Folkpartiet liberalerna 2007, då han efterträdde Lars Leijonborg. 2007-2014 var han Sveriges utbildningsminister samt vice statsminister 2010-2014.

Jan Björklund är utbildad officer och har en militär karriär bakom sig vid Svea livgarde.

1994 blev han oppositionsborgarråd i Stockholm och har sedan dess arbetat heltid med politik. Han profilerat sig som skolpolitiker.

Han säger själv att han brinner mest för att ge alla människor, oavsett varifrån man kommer och oavsett vart man är på väg, möjligheten att ta sig dit man vill. ”Det är det som är socialliberalism”, skriver han på Liberalernas hemsida.

I valet 2010 fick Folkpartiet liberalerna 5,42 procent av rösterna på riksnivå, en minskning med cirka 1,5 procentenheter. I valet till kommunfullmäktige i Vårgårda 2010 fick partiet 6,24 procent av rösterna, också det en ganska stor tillbakagång.

Programmet börjar klockan 18.30 och utfrågningen en stund senare. Det hela sänds direkt här på AT-webben, i samarbete med arrangören Equmeniakyrkan och TBN Nordic, som står för OB-teknik och produktion. Det är också möjligt att se sändningen i efterhand. 

DÅ KOMMER PARTILEDARNA
Ons 8/8 Annie Lööf (C)
Tors 9/8 Jan Björklund (L)
Tis 14/8 Gustav Fridolin (MP)
Ons 15/8 Jonas Sjöstedt (V)
Fre 17/8 Ulf Kristersson (M)
Ons 22/8 Jimmie Åkesson (SD)
Tors 23/8 Ebba Busch Thor (KD)
Fre 24/8 Stefan Löfven (S)

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.