Foto: Rickard L. Eriksson
BLICKEN FRAMÅT. Carola blickar framåt mot många nya projekt. Men först ska hon till Vårgårda.

Carola öppnar sitt hjärta i Vårgårda

Vårgårda

Carola vill att fler ska våga sträcka ut en hand till sin omvärld och sina medmänniskor, och hoppas kunna inspirera till det då hon kommer till Vårgårda nästa vecka. Samtalet med AT kom dock även att handla om kommande projekt, sociala medier och om att våga leva ut sin kristna tro.

– Jag ska bara hitta bilnyckeln!, säger Carola, då AT når henne  på telefon.

– Det är nästan som jag är nyinflyttad fortfarande, säger hon, medan hon letar.

Det var i våras som Carola med familj lämnade Bromma för Steninge slottsby i Sigtuna. Här, på hemmaplan, i en lada, är nu sex julkonserter inplanerade med premiär den 23 november.

Vill uppmuntra

Nästa lördag kommer hon till Vårgårda där hon dels kommer hålla ett seminarium i Equmeniakyrkan, dels ge en konsert tillsammans med kören No name but Jesus. Bakom arrangemanget står Ankarstiftelsen och Vårgårda IK.

– Jag känner ju till mannen, myten, legenden Börje Erdtman!, säger Carola, och syftar på Ankarstiftelsens ordförande och grundare, som kom till Carola med förfrågan om ett Vårgårdabesök.  

– Jag förstår att det arbete de gjort i Colombia betytt oerhört mycket för folket och det vill jag både ära och uppmuntra.

Eget förslag

Att hålla seminarier tillhör inte vanligheterna för Carola, men hon önskar att hon skulle få fler tillfällen att göra det.

– Jag vet att det gäller många artister. Man kan säga mycket genom musiken men jag kände att jag ville ge mig själv ett större utrymme, så det här var mitt förslag. Mitt mål är inte bara att samla in en peng till Colombia utan också att kunna påverka folk som kommer, säger hon.

– Det kommer handla om ditt hjärta, om att inspirera hjärtat att utvidga sig och om att sträcka ut en hand. För om du gör det blir du en levande människa. Att våga göra det, att ta första steget, där har jag egna erfarenheter. Jag var riktigt modig innan jag blev känd och det kommer jag berätta mer om, fortsätter Carola.

Det här är en förkortad version av en längre intervju som var införd i AT:s papperstidning och e-tidning i lördags.
Till e-tidningen >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.