Pressbild: Fredrik Hjerling
Gustav Fridolin är MP:s språkrör tillsammans med Isabella Lövin.

Se utfrågningen av Fridolin (MP) här

vårgårda

Se utfrågningen av Miljöpartiets språkrör, utbildningsminister Gustav Fridolin, i efterhand här nedan. Han frågas ut av Britta Hermansson och Robert Eriksson vid Vårgårda möte i Tångahallen. Läsare i AT-appen hänvisas till den mobila hemsidan alingsastidning.se.

Sändningen sker i samarbete med arrangören Equmeniakyrkan och TBN Nordic, som står för OB-teknik och produktion.

Gustav Fridolin är ett av Miljöpartiets två språkrör sedan 2011, först tillsammans med Åsa Romson och sedan maj 2016 tillsammans med Isabella Lövin.

Han blev Sveriges utbildningsminister i S-MP-regeringen efter förra valet.

Fridolin är född 1983 i Önnestad i Skåne. När han som 19-åring kom in i riksdagen efter valet 2002 var han den yngste riksdagsledamoten någonsin. Han är bosatt i Sundbyberg utanför Stockholm, och är gift och har två barn.

2006 lämnade han riksdagen och arbetade därefter under tre års tid som reporter på TV4 och Kalla Fakta. 2010 valdes han åter in i riksdagen.

Fridolin har en examen i mellanösternkunskap från Stockholms universitet och är dessutom utbildad folkhögskolelärare. Han har även skrivit flera böcker.

Hjärtefrågorna för Gustav Fridolin är skola och utbildning. Miljöpartiets främsta budskap i årets valrörelse är ”klimatet kan inte vänta”.

I riksdagsvalet 2014 fick Miljöpartiet 6,89 procent av rösterna, något mindre än fyra år tidigare. I valet till Vårgårdas kommunfullmäktige samma år fick partiet 6,12 procent av rösterna.

DÅ KOMMER PARTILEDARNA
Ons 8/8 Annie Lööf (C)
Tors 9/8 Jan Björklund (L)
Tis 14/8 Gustav Fridolin (MP)
Ons 15/8 Jonas Sjöstedt (V)
Fre 17/8 Ulf Kristersson (M)
Ons 22/8 Jimmie Åkesson (SD)
Tors 23/8 Ebba Busch Thor (KD)
Fre 24/8 Stefan Löfven (S)

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.