Det blir inte mer idrott, bara bättre villkor

Alingsås

Svar till ”Orolig sörhagabo” angående arenabygget:

Vi lever i en av världens bästa demokratier och att då inte framträda med sitt namn utan endast en signatur är märkligt. Du ”Orolig sörhagabo” kan ju vara vem som helst och t.o.m. en politiker som inte vågar framträda. Jag diskuterar hellre med ett namn än signatur så därför kallar jag dig exempelvis för ’’Daniel’’ i fortsättningen.

’’Daniel’’, du skriver att jag är väl insatt i klubbfotbollens historia men uppvisar stora brister när det gäller kommunalpolitikernas villkor, uppdrag och ansvar. Jag måste nog tyvärr göra dig besviken i det fallet, för det är precis tvärtom.

Jag jobbar sedan 28 år på en kommunal myndighet som bygglovingenjör och där i direkt samarbete med kunniga samhällsplanerare och arkitekter. Jag hävdar därför att jag kan den kommunala processen betydligt bättre än vad jag kan klubbfotbollens historia. Eller vad tror du, ’’Daniel’’?

Det här fallet med det fantastiska bygget som Ola Serneke erbjuder Alingsås kommun med idrottsarena, bostäder och skola får därför inte ta en sådan lång tid som från den 19 november 2016 då Daniel Filipsson sa att ärendet skulle prioriteras, det är 21 månader sedan. Respektive den 3 juni 2017 som tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret skulle börja utreda frågan, alltså för ett drygt år sedan. Ingenting har uppenbarligen hänt under denna långa tid och jag tycker det är skandal att man inte på 21 respektive 14 månader kommit fram med en enda utredning som kan presenteras för politikerna.

Du ’’Daniel’’ tror att bara saker och ting får ta olidligt lång tid så blir det bättre. Jag påstår att med tanke på alla negativa skriverier som varit under flera år angående stadsbyggnadskontorets sätt att arbeta och bemöta sina kunder så tyder den utdragna processen snarare på att det som präglar kontorets sätt att arbeta är ineffektivitet, okunskap och feghet och ingenting annat. Ska det fortsätta i detta tempo så kommer inget fram till slut och att tro att en snigelutredning blir bättre än en snabb dito gör att idéer hinner självdö, är det detta man väntar på? Det handlar snarare här om vilja, kunskap och mod om en utredning ska bli bra eller dålig och inte om tid.

I år har, som du vet ’’Daniel’’, tusentals människor sökt sig ner till Playa Mjörn varje vecka, detta har inte medfört några som helst problem. Under Gothia Cup fungerade trafiken alldeles förträffligt och att tro att en ny arena och bostäder skulle generera mer trafik än så när det snarare blir betydligt färre än under denna varma sommar kan vi nog vara överens om både du och jag. Och ’’Daniel’’, det blir inte mer idrott med en ny arena om du tror det, bara bättre villkor för utövarna. Och fantastiska bostäder för alingsåsarna.

Till sist en enkel fråga till Alingsås politiker, är ni intresserade av Sernekes bygge eller inte? Det är ju valtider så redovisa var era partier står i denna fråga. Jag tror att massor av idrottsintresserade alingsåsare och många övriga som vill bo nere vid Mjörn i de bostäder som Serneke planerar väntar på ett svar från er, eller bryr ni er helt enkelt inte. Risken är överhängande att intresset svalnar från entreprenören ju längre tid som förflyter utan handling. I varje fall jag förstår om Serneke lägger ner hela idén och satsar på andra kommuner än Alingsås, gud förbjude att detta händer.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.