Döms till fängelse efter bilstöld

Vårgårda

Den 37-årige mannen tog bilnycklarna från en kvinna i Vårgårda och körde i väg med hennes bil. Polis stoppades senare mannen med hjälp av spikmatta i Borås. Han döms nu till åtta månaders fängelse.

Det var i mitten av juni som en 37-årig man, hemmahörande i Göteborg, slet bilnycklarna från en kvinna i centrala Vårgårda. Mannen tog sedan kvinnans bil och körde iväg på riksväg 42 i riktning mot Borås.

Polis larmades ut och följde efter mannen, som vägrade att stanna för de efterföljande poliserna. Under bilfärden gjorde 37-åringen flera farliga omkörningar när det kom trafik i mötande körfält.

Vid ett tillfälle försökte den flyende bilföraren även att preja den efterföljande polisbilen av vägen. Någon tanke på att stanna för polis hade mannen inte och färden tog stopp först i Borås där polis hade rullat ut en spikmatta över vägen.

Alingsås tingsrätt fäller nu 37-åringen för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov vårdslöshet i trafik. Han fälls även för hot mot tjänsteman efter att han hotat en av poliserna som transporterade honom efter gripandet i Borås. Påföljden för de aktuella gärningarna bestäms till fängelse i åtta månader.

Frias från brott

Den 37-årige mannen frias från misstankar om försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Det gäller en händelse som inträffade på E20, norr om Vårgårda, samma dag som bilstölden i Vårgårda. En man sprang där ut och stoppade en bil på E20 och öppnade sedan bildörren och slog till föraren och krävde att få bilen. Enligt tingsrätten är det inte styrkt att 37-åringen var gärningsmannen bakom det stöldförsöket och han frias i den delen från misstankar om brott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.