Foto: Filip Landqvist
LEKPLATSEN I LJUNG.

Farliga spikar i barnens sandlåda

Ljung

Många kommuner slarvar med underhållet av lekplatser. Herrljunga kommun har en lekplats i Ljung, som småbarnsföräldrar tycker borde rustas upp.
– Spikar sticker upp i sandlådan och jag skulle inte låta mitt barn gunga i bebisgungan, säger en förälder till AT.

Generellt sett är landets kommuner ganska dåliga på att underhålla sina lekplatser. Lekredskap som inte fungerar kan innebär risker för lekande barn. Det rapporterade SR Ekot om i tisdags.

I förra veckan fick Herrljunga kommun in en synpunkt på lekplatsen i Ljung.

Den aktuella lekplatsen är ganska välbesökt. Flera föräldrar är där med sina barn, allt från riktigt små till barn i skolåldern.

Det är inte första gången man vänder sig till kommunen och påtalar brister vid lekplatsen.

– Det är andra gången jag hör av mig. Problemen är inte nya, så här har det varit en längre tid. Förra hösten såg det likadant ut, säger en mamma.

AT besökte lekplatsen och kunde konstatera att brädor i sandlådan är spruckna och ett antal spikhuvuden sticker upp. Det var sprickor i gungorna. Så här ser det nog ut på flera lekplatser i landet. Men en upprustning vore definitivt på sin plats.

– Det är inte roligt att barnen river sönder sina kläder eller riskerar att skada sig, säger en förälder.

Läs mer och se fler bilder i torsdagstidningen:

  • Ska ta en extra titt
  • Var tionde kommun slarvar
  • Många barn skadas

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.