Foto: JÖRGEN BJÖRME
VETERAN. Lars "Masken" Engström från Kullings slutade nia i Trimmat 2WD.

Fjärde raka segern för Nordström

Rally

Isac Nordström, Kullings MS, och kollegan David Arhusiander, Jämtlands MK, fick kliva högst upp på pallen i Kullingstrofén. Duon segrade i klass grupp F/VOC med sex tiondelars marginal, och därmed tog Isac hem sin fjärde raka vinst i hemmatävlingen. 

I en nedkortad upplaga av Kullingstrofén på grund av brandrisken, så var marginalerna i de olika klasserna väldigt små.

För ovan nämnda duo Nordström/Arhusiander, som vann två av tre sträckor under lördagen, blev det segerjubel efter en stark avslutning på den tredje och sista sträckan. Tiden i mål skrevs till 11.52,8 och ner till andraplacerade Emil Andersson/Kim Rauséus skiljde som sagt bara ynka sex tiondelar. 

Hemmaseger blev det även i ungdomsrallyt genom Tim Lagerstram, som i par med Robin Bäckström, Falköpings MK, segrade på tiden 12:21,3.

Inför tävlingen var det nog många som höll en extra tumme för Kullings rutinerade duo Bengt Abrahamsson och Peter Fogel i 4WD. Men i slutskedet av den andra sträckan gick växellådan sönder, och så var deras dag förstörd. Surt för ”Abris” och Fogel, som var snabba från start. 

Vann klassen gjorde långväga gästen Anton Eriksson, SMK Sundsvall, och Lars Andersson, SMK Trollhättan. 

För hemmahoppet Lars ”Masken” Engström och Gunnar Flodén blev det en niondeplats i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.  

– Jag får vara nöjd ändå. Bilen är ju hel och sponsorerna nöjda (skratt). I och med att tävlingen i sig blev mer av en sprint så var marginalerna väldigt små. Jag hade några missar, och dom kostade idag, sa Lars ”Masken” Engström till AT-sportens utsände. 

Noterbart är att Martin Kempe, Kullings MS, och kollegan Bengt Carlsson, Vara MK, slutade fyra i trimmat 2WD. Till tredjeplatsen skiljde tre sekunder. 

För Alingsås MK:s Tomas Östermyr och Gunnar Larsson, som AT-sporten skrev i lördagens tidning, slutade dagen med en niondeplats i Grupp E för A och B-förare. 

Exakt 200 bilar kom till start i årets upplaga. 

Mer om tävlingen i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.