Foto: Johan Hallberg
Fortsätter att krångla. Trafikverket ska nu gå till botten och lösa problemen med järnvägsövergången i Västra Bodarna.

Fortsatta problem med bommarna

Västra bodarna

Bommarna vid järnvägsövergången i Västra Bodarna fortsätter att krångla – felet ska vara avhjälpt i nästa vecka lovar Trafikverket.

För en tid sedan rapporterade tidningen om problem med bommarna vid järnvägsövergången i Västra Bodarna. Då vittnades det om att ljussignalerna visade att det var fritt fram att passera övergången och bommarna var uppfällda – trots att ett tåg närmade sig i låg hastighet.

Sedan dess har tekniker varit på plats i Västra Bodarna för att lösa problemet, och personal har även varit ute och röjt buskage vid övergången för att bättra på sikten.

Jättebra

– Att de tagit bort buskar och annat är jättebra, men signalerna vid övergången fungerar fortfarande inte som de ska, säger Henrik Ohlsson, ordförande i Västra Bodarnas vägförening.

Och uppenbarligen är det ett svårlöst problem. Från Trafikverkets sida bekräftar man att det är fortsatt krångel med ljussignalerna/bommarna vid övergången i Västra Bodarna.

– Det är ett problem, signalerna lyser rött men bommarna är uppfällda, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket som fortsätter:

– Det är ett frekvent fel, senast det hände var i tisdags. På onsdag i nästa vecka ska felet vara avhjälpt. Uppstår det igen är det bra om man tar kontakt med Trafikverket, säger hon.

Vid förra tillfället tidningen skrev om problemen vid järnvägsövergången sa man från avdelning järnvägsunderhåll att det rör sig om tillfälliga fel som kommer och går, och felen inte kvarstått när tekniker kommit till platsen. Nu ska alltså Trafikverket gå till botten med problemet och åtgärda det inom de närmsta dagarna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.