Foto: Jörgen Björme
Gästspelade i Tångahallen. Gustav Fridolin inledde som gäst på veckans utfrågningar på Vårgårda möte.

Fridolins tur på Vårgårda möte

Vårgårda

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin gästade Vårgårda möte för en utfrågning under tisdagskvällen – och han svarade också på vilken fråga han var mest trött på att få.

Det kom så klart att handla en hel del om miljöfrågor när Gustav Fridolin ställde sig på Tångahallens scen under tisdagskvällen. Men först förde utfrågaren Britta Hermansson in samtalet på det stora antalet bilbränder.

– Det är fruktansvärt, det är ett sådant våld som skapar otrygghet och sliter sönder ett samhälle, säger Gustav Fridolin som menar att de skyldiga måste dömas, och att det krävs förebyggande insatser från skola, socialtjänst och hela civilsamhället för att motverka liknade händelser.

Vidare menade Gustav Fridolin att det finns en stark poliskår som arbetar med sina uppgifter att lösa brotten, men han betonade också att det finns många personer – bland annat inom föreningslivet – som kämpar på och fungerar som ett kitt i samhället.

Kvällen bjöd inte bara på allvar. Kvällens huvudperson förklarade också att han och komikern Johan Glans har vissa likheter, och att de lovat att rycka in för varandra om den andre någon gång hamnar i knipa.

När det kom till miljöfrågan menade Gustav Fridolin att den varma sommaren är en påminnelse om de klimatförändringar som det tidigare har varnats om i forskningsrapporter.

– Vi har vårt eget ansvar att minska utsläppen nu, säger han och menar att det inte håller att skylla på att något annat land släpper ut mer än vad vi gör.

Klimatfrågan står högst upp på politiska agendan menar Gustav Fridolin som anser att den är överordnad allt annat.

– Löser vi inte detta löser vi inget annat heller, säger han.

När Robert Eriksson avslutade med snabbfrågor fick språkröret frågan om vilken fråga han är mest trött på – och svaret kom snabbt:

– Kommer skogsbränderna att gynna Miljöpartiet?

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.