GBK vann borta mot Götene och fortsätter att skugga topplagen. Arkivfoto: MIKAEL SVENSSON

Gerdsken vann utan att imponera

Fotboll

Gerdskens hopp om att tampas om topplaceringarna lever i allra högsta grad. I helgen blev det seger med 1–0 (1–0) borta mot Götene.
– Vi gjorde ingen superinsats, men vi hade full kontroll, säger tränaren Lars-Petter Björk.

1–1 borta mot Trollhättans Bois tidigare i veckan och 1–0 borta mot Götene i lördags. Gerdskens start på höstsäsongen har varit väl godkänd. Samtidigt har spelet inte varit alldeles strålande.

– Mot Götene är vår känsla att vi borde fått ut mer. Vi är inte supernöjda med insatsen, men samtidigt krigade vi klart bättre och gläds över tre poäng, säger Björk.

En formstark spelare gjorde matchens enda mål. Jacob Borg slog en långboll mot Fredrik ”Fronken” Johansson som blev helt fri och överlistade målvakten med en bredsida som gick stolpe i. Detta hände i 41:a matchminuten.

Segern betyder att GBK fortfarande är med i racet om topplatserna. Upp till serieledaren IFK Tidaholm skiljer det fem poäng och tre upp till tvåan Lidköpings FK (en match färre spelad). GBK spelar nästa match på lördag, då hemma mot IF Haga.
***
Under lördagen spelade också Alingsås FC. Den sju matcher långa segersviten sprack eftersom det blev förlust med 2–4 (0–1) borta mot Skövde KIK. Rebecka Sultan och Lisa ”Mini” Johansson nätade för AFC, som alltjämt är trea i division I-tabellen.

Läs mer i tisdags-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.