Holmalund fick en skön start på höstsäsongen. Hemma mot Mellerud vände man 1-2 till 3-2. Foto: MIKAEL SVENSSON

Holmalund fick jubla i omstarten

Fotboll

Holmalund inledde höstsäsongen med att vända 1–2 till 3–2 hemma mot Mellerud. I slutminuterna krutade Felix Martinsson in segermålet.
– Den bollen satt väldigt bra och det var en av de bättre fullträffarna utifrån jag har fått på, säger segerskytten.

Mötet på Brogårdsvallen under lördagen såg ut att sluta oavgjort, 2–2. Men i den 84:e minuten visade mittfältaren Felix Martinsson att han är en riktig spetsspelare i division III. Han mäktade nämligen med en ordentligt fullträff strax utanför straffområde efter att ha fått några sekunder på sig att ladda och sikta.
– Jag fick en bra passning av Adam (Axede) och kunde vända upp och dra till ett skott i första krysset, säger Martinsson.

Den fullträffen måste du vara skapligt nöjd med?
– Ja, det får jag säga. Den bollen satt väldigt bra och det var en av de bättre fullträffarna utifrån jag har fått på. Den kom i rätt läge också.

Holmalund fick för övrigt en kanonstart på matchen när Alfred Johansson gjorde 1–0 efter bara 45 sekunder. Sedan tog Mellerud över och att gästerna ledde med 2–1 i halvtid var, sett till matchbilden, tämligen logiskt.

Men i den andra halvleken var rollerna ombytta. Nu var det istället Holmalunds tur att styra och ställa. Tidigt i halvleken serverades André Nilsson friläge och i sådana lägen brukar anfallaren var iskall, men den här gången var han märkbart konfunderad och läget rann ut ur sanden.

– Den beslutsångesten jag hade där skojar man inte bort (skratt). Målvakten kom ut och gjorde sig stor och sedan tyckte jag att jag hörde Felix (Martinsson) till vänster om mig och tänkte därför passa, men så såg jag honom inte. Jag visste inte vad jag skulle göra, sen blev det som det blev, säger André.

Hans revansch kom lite senare, inte som målskytt men väl som framspelare. På ett fint och snabbt anfall kom han på högerkanten och hittade fram till Tobias Nordgren som smällde in 2–2.

I den 68:e minuten fick dock Nilsson kliva av.
– Jag hade lite kramp i vaden inför matchen och nu drog det bara till. En låsning, typ. Jag tror inte att det ska vara någon fara för kommande matcher.

Istället fick han se Martinssons fullträff från sidan.
– Han får till dom där skotten ibland. Synd bara att det inte sker så ofta (skratt). Det här var väldigt sköna poäng för oss.

Det rödvita gänget har spelat in 19 poäng på 14 matcher. Laget är i skrivande stund sexa i tabellen och har sex poäng ner till nedflyttningsstrecket.
– Vi är tillräckligt bra för att inte vara där nere och ska försöka ta så många trepoängare vi bara kan i fortsättningen, säger André Nilsson till sist.

Målen, HIF: Alfred Johansson, Tobias Nordgren, Felix Martinsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.