Foto: Katrin Niklasson
DEBUT I ALINGSÅS. Malin Eriksson har flera utställningar i bagaget, men det är nu första gången hon visar sin konst i Alingsås.

Konstnärlig bankerydare i Alingsåsgalleri

Alingsås

Just nu kan du ta del av konst signerad Malin Eriksson i Korpens lustgårds galleri. Här bjuds det företrädesvis på färgstarka akrylmålningar i stort format.

Malin Eriksson är bosatt i Bankeryd, och det är nu första gången hon visar sin konst i Alingsås. Men ny för staden, det är hon inte.

– Alingsås har en speciell plats i mitt hjärta. Jag har ofta varit här och dansat i Alingsåsparken och besökt stan då jag haft vänner som bott här, berättar hon.

Malin är en kreativ själ som har gett ut flertalet böcker, och även ägnat sig åt att teckna tidigare i livet. Men det var för tre år sedan hon började måla på allvar.

– Lusten och längtan har alltid funnits där, men det har fallit på att jag har haft fullt upp med annat, säger hon.

Malin målar företrädesvis med akryl, men det finns även några akvareller med bland de verk hon nu visar på Korpens lustgård. Motiven är förhållandevis abstrakta, och här finns ofta någon typ av människor eller väsen med i bilden.

– Det är inte alltid tydligt men de finns där. Det är inte heller alltid tydligt om det är något gott eller ont man ser. Det är upp till betraktaren.
Utställningen pågår till och med den 23 augusti.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.