Foto: TOTTE VESTERLUND
POLISANMÄLER KLISTERMÄRKE. Kommunistiska partiet i Alingsås polisanmäler ett klistermärke med ett antisemitiskt budskap som är avsett att se ut att komma från partiet. Här syns partiets toppkandidater i kommunalvalet Lars-Olof Törnberg och Elsa-Lena Åström.

KP polisanmäler falskt klistermärke

Alingsås

Kommunistiska partiet i Alingsås polisanmäler ett klistermärke.
– Det är ett hatbrott, varumärkesintrång och förtal, säger Elsa-Lena Åström, K:s toppkandidat i kommunvalet.

Det var på en papperskorg i hörnet Färgaregatan-Kungsgatan, utanför den tidigare Telia-butiken, som klistermärket hittades. Klistermärket har ett antisemitiskt budskap och är gjort för att se ut att komma från Kommunistiska partiet.

– Det var en annan person som hittade klistermärket, tog ned det, kontaktade oss och frågade ”det här kan ni väl inte stå för?”, säger Elsa-Lena Åström, Kommunistiska partiets toppkandidat till kommunvalet i Alingsås, och fortsätter:

– Det är fegt, grovt, historielöst och lögnaktigt. Kommunister var ledande i motståndsrörelser mot nazisterna och de första som fängslades av nazisterna.

”Måste anmälas”

Partikamraten Lars-Olof Törnberg, andranamnet på listan till kommunvalet i Alingsås, betonar att de inte vet vem som har satt upp klistermärket.

– Det är ett angrepp på oss, och ett rent hatbrott. Vi vill definitivt inte bli förknippade med antisemitism, säger han.

Vad hoppas ni att polisanmälan ska leda till?

– Det kommer väl inte leda till något speciellt, men det ska finnas en polisanmälan. Det är ett angrepp på de demokratiska spelreglerna, och sådant måste anmälas.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.