Foto: JENNY SCHAGERLIND

Fabrikslokal förstörd i brand

herrljunga

En kraftig brand utbröt i en fabrikslokal i Sverkelstorp i Herrljunga kommun på tisdagskvällen. Den stora byggnaden blev övertänd och totalförstörd.

Till en början var det stor risk för att branden skulle sprida sig till andra byggnader och terrängen runtomkring, rapporterade flera medier. Men under natten fick räddningstjänsten kontroll på branden och spridningsrisken bedömdes som liten, enligt GT.

– Nu har vi situationen under kontroll. Vi har personal kvar på plats för eftersläckning och de kommer nog att vara kvar resten av dagen, säger Jonas Myrén, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Herrljunga.

Larmet om branden mellan Vimle och Sämsjön, öster om Annelund, kom strax före klockan 21. Byggnaden tillhör företaget Superstar lerduvor. Räddningstjänsten i Herrljunga fick senare under kvällen hjälp av styrkor från både Vårgårda och Floby.

Ett stort gnistregn hotade närliggande byggnader och terräng. I närheten fanns en annan fabrikslokal där det enligt uppgift tillverkas patroner. Brandmännen lyckades skydda den, liksom terrängen runtomkring. Den eldhärjade fabriksbyggnaden gick inte att rädda och är nu totalförstörd.

– Vi fick inrikta oss på att hindra spridning till intilliggande byggnader och vegetationen runt omkring, säger Jonas Myrén som berättar att de har fått hjälp av privatpersoner.

– Bönder i trakten hjälpte till och vattnade så att branden inte spred sig till åkrar och annan vegetation, säger han.

Det finns inga uppgifter om att någon person skadades i branden.

Orsaken till branden är i nuläget oklar.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.