Pressbild: Axel Adolfsson
Ulf Kristersson (M).

Se utfrågningen av Kristersson (M) här

vårgårda

I kväll är det dags för en av den här valrörelsens två nykomlingar att frågas ut vid Vårgårda möte i Tångahallen – Moderatledaren Ulf Kristersson. Se utfrågningen i direktsändning här. Läsare i AT-appen hänvisas till hemsidan alingsastidning.se.

54-årige Kristersson valdes till partiledare så sent som i höstas och tillträdde den 1 oktober 2017. Han är emellertid inte ny i politiken. Han var Sveriges socialförsäkringsminister åren 2010-2014 och har suttit i riksdagen 1991-2000 samt sedan 2014.

Dessutom var han ordförande för Moderata Ungdomsförbundet 1988-1992. Vid förbundsstämman i Lycksele 1992 förlorade Kristersson ordförandevalet med tre röster mot utmanaren Fredrik Reinfeldt.

Ulf Kristersson föddes 1963 i Lund och växte upp i Torshälla utanför Eskilstuna. Som ung var han aktiv truppgymnast.

Det var i Eskilstuna som hans politiska intresse vaknade. Han var med och bildade en MSU-förening på gymnasieskolan Sankt Eskil.

”I mitt uppdrag som partiledare för Moderaterna ser jag det som min viktigaste uppgift att jobba för att Sverige ska vara ett samhälle som på riktigt värnar jämlikheten och sammanhållningen”, skriver han på partiets hemsida.

Numera bor Ulf Kristersson i Strängnäs med fru och tre döttrar.

Han är utbildad civilekonom och jobbade under några år med kommunikation, bland annat som konsult.

Utfrågningen sänds här i direktsändningmed start klockan 18.30. Sändningen sker i samarbete med arrangören Equmeniakyrkan och TBN Nordic, som står för OB-teknik och produktion.

Årets andra nykomling i dessa partiledarutfrågningar är Ebba Busch Thor (KD).

DÅ KOMMER PARTILEDARNA
Ons 8/8 Annie Lööf (C)
Tors 9/8 Jan Björklund (L)
Tis 14/8 Gustav Fridolin (MP)
Ons 15/8 Jonas Sjöstedt (V)
Fre 17/8 Ulf Kristersson (M)
Ons 22/8 Jimmie Åkesson (SD)
Tors 23/8 Ebba Busch Thor (KD)
Fre 24/8 Stefan Löfven (S)

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.