Kullings satsning på ungdomarna har gett eko

Rally

Under 2016 startade Kullings MS en utbildning för sina ungdomar och juniorer.
Målet var och är att få dom så väl utbildade som möjligt, och ge dom de bästa av förutsättningar att lyckas. En satsning som fallit väl ut.
– Tanken var att erbjuda Sveriges bästa utbildningspaket. Det ser ut som vi har lyckats bra, då satsningen väckt intresse från många klubbar, och övriga inblandade inom Svensk rallysport, berättar Conny Hansson, ordförande i Kullings.
En viktig del i satsningen är att de unga medlemmarna ska utbildas till ansvarsfulla funktionärer.
– Kullings är i dag en av de största rallyklubbarna i landet, sett till antalet utövare. Vi är även en, av ytterst få klubbar, som kan arrangera en tävling av Kullingstrofèns dignitet med egna funktionärer, säger Conny Hansson.
– Planen är att de ska vara beredda att hjälpa till och föra föreningen in i framtiden, fortsätter han.

Hansson berättar vidare att man haft god hjälp under resans gång.
– Stödet från bland andra Herrljunga kommun, Sparbanken Alingsås och SISU Idrottsutbildarna har gjort och gör att vi kan genomföra denna satsning.
Ställer höga krav

Ett flertal av klubbens unga förare och kartläsare har varit iväg på externa utbildningar, utöver de som skett i egen regi.
– I år har hittills fyra ekipage varit iväg på kurser i Katrineholm som varat ett i flertal dagar. Mattias Adielsson, som är en landets bästa förare, har varit kursledare, säger Hansson.

Under dessa tillfällen har deltagarna gnuggats i det mesta som handlar om rally, bland annat inställning av bil, förberedelser, regelkunnande, matens betydelse, personligt träningsschema och mentalt tänkande. Och sist men inte minst; att ha kul.
– Det är vad rally går ut på, säger Hansson, som också poängterar att rallysporten ställer höga krav på sina utövare.
– Det finns inget färdigt koncept. Man måste själv vara engagerad, ingen annan gör jobbet åt dig. Det handlar från att vara med på klubbens arrangemang och ta ansvar, till att investera i en rallybil som skall skötas – och ta licens, som förare eller kartläsare.

Deltagare i första omgången var Tim Lagerstam/Robin Bäckström och Isac Nordström/David Arhusuiander. Under den andra omgången deltog Melvin Bengtsson/Joakim Bengtsson, Johan Jacobson/Hans Andreasson (bilden ovan).

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.