Langdell blir spelande tränare

Innebandy

Sävens tränarjakt i somras blev ingen framgång.
Då fattade lagkaptenen Rasmus Langdell beslutet att själv ta över.
– Jag var sugen och det kändes helt rätt, säger han till AT.

Slutet av förra säsongen stod Sävens BK utan huvudtränare efter att David Karlsson, nu i Horsby, hoppade av i vintras. Några av spelarna i Sävens BK fick då dela på tränarsysslan på träningar och matcher.
Situationen var dock inte hållbar i längden och därför begav sig klubben ut på tränarjakt. Den skulle dock visa sig bli fruktlös.
– Våren och sommaren har varit tuff. Det finns väldigt få innebandytränare tillgängliga. Vi har försökt med fem, sex namn men inte fått napp. Att vi ligger lite dåligt till geografiskt och att många inte vill pendla kan spela in. Sedan har vi inte traditionen att ta in tränare utifrån, säger Rasmus Langdell.

När laget fortfarande stod utan huvudtränare för en dryg månad sedan valde Rasmus själv att ta över.
– Det fick bli så när vi fick nej hela tiden och jag fick helt enkelt sätta mig in i rollen att det kunde bli jag. Försäsongen skulle snart börja och jag kunde tänka mig att ta ansvaret, säger 30-åringen som ska vara spelande tränare.
– Det är fortfarande roligt att spela och det är svårt att hålla sig ifrån.

Hur ser laget ut?
– Det såg tunt i början, men vi har fått in något nyförvärv och plockat upp unga spelare. Sedan har vi några fotbollskillar som kommer senare i höst. Vi har väl 15-20 spelare i truppen.

Sävens seriespel i division III drar igång 28 september.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.