• Foto: STEFAN SAMUELSSON
    Huvudentrén finns mellan de nya flyglarna ut mot Södra Ringgatan.
  • Foto: STEFAN SAMUELSSON
    Sven Jonasson, en av lasarettets patienter, klippte bandet när huvudentrén invigdes.

Lasarettets nya entré invigd

alingsås

Steg för steg tar nya Alingsås lasarett form. I dag, tisdag, invigdes den nya huvudentrén med tal, sång och bandklippning.

En stor skara sjukhuspersonal var med på invigningen i foajén innanför huvudentrén, som finns mellan de båda nybyggda flyglarna ut mot Södra Ringgatan. Entrén togs visserligen i bruk redan 6 augusti, men den högtidliga invigningen fick vänta till efter den intensivaste semesterperioden var över.

– Alla ska känna sig välkomna till nya Alingsås lasarett, sa sjukhusdirektör Martin Rösman och poängterade att entrén förstås är en viktig del i nybygget som blir helt klart år 2020.

Sjukhusstyrelsens ordförande Ingvar Frid gav i sitt tal en eloge till alla som står ut med röran som en om- och tillbyggnad innebär – inte minst till personalen som samtidigt förmår utföra ett kvalificerat vårdarbete.

Den sjungande sjuksköterskan Joakim Blomberg framförde, till kollegornas stora glädje, en modifierad version av sin låttext Ett smärtfritt bygge som blir sjukt bra, till melodin från Starships klassiker We built this city. Han sjöng låten första gången när första spadtaget till bygget togs i mars 2016.

Sedan var det dags för patienten Sven Jonasson att klippa bandet. Han var hedrad över att ha fått uppdraget.

– Jag tillbringade hela förra sommaren här, fyra månader, och har hört och sett arbetena som pågått. Jag är imponerad över det fina resultatet, sa han till AT efteråt.

Läs mer om Alingsås lasarett i AT på torsdag

Se ett klipp från Joakim Blombergs framträdande

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.