• Foto: LINN ANDERSSON
    JULI MÅNADS LÄSARBILD. Se det stora i det lilla har Linn Andersson valt att kalla sin bild.
  • Foto: PRIVAT
    Linn Andersson lärde sig foto på Sundlergymnasiet.

Linn ser det stora i det lilla

Ornunga

Linn Andersson hittade det stora i det lilla i föräldrarnas trädgård i Ornunga. Hennes bild med en nyckelpiga bland blommor och blad har nu utsetts till juli månads läsarbild.

Linn Andersson, 28 år, är uppväxt i Ornunga men är nu bosatt i Umeå där hon studerar till socionom.

Hennes fotointresse väcktes under tiden på Sundlergymnasiet, men därefter kom en period då kameran hamnade på hyllan.

– Under ett tag fortade jag bara med telefonen och fotograferandet var inget jag prioriterade, säger hon.

Men så, för ett år sedan, förändrades allt då Linn drabbades av en hjärnblödning. Fotograferandet blev då en viktig del för Linn i hanterandet av den nya livssituationen.

– Fysiskt har jag återhämtat mig ganska bra men jag har åkt på hjärntrötthet. Jag behöver lugna aktiviteter så där har fotandet betytt jättemycket. Jag finner ett stort lugn i att ha kameran med mig när jag är ute i naturen. Att ha något att tänka på och att göra något med händerna blir som terapi för mig, säger Linn, som gärna kombinerar sina bilder med texter då hon bloggar.

Den bild som AT:s jury nu utsett till juli månads läsarbild är tagen i trädgården hos Linns föräldrar i Ornunga.

– Jag tycker ofta de bästa bilderna kommer när jag bara går ut och ser vad naturen har att erbjuda. Det här var ett sådant tillfälle. Jag gick förbi den här busken och såg nyckelpigan och för mig symboliserar den vändningen i mitt liv, att man får försöka se det stora i det lilla och uppskatta små saker. Som inte är små saker, egentligen.

Tre bilder får hedersomnämnanden. Se AT:s tisdagstidning 7/8 >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.