Annie Lööf (C) fick svara på frågor om det mesta under onsdagskvällen. Här ställs frågan av evangelist Britta Hermansson. Foto: Mikael Svensson

Lööf (C) inledde Vårgårda Möte

Vårgårda

Under onsdagskvällen inleddes 2018 års Vårgårda Möte. Först ut var Centerpartiets ledare Annie Lööf som frågades ut om allt från asylfrågor och klimathotet till hur hon brygger sitt kaffe.

Vårgårda möte arrangeras av Equmeniakyrkan och föreningen Equmeniakyrkan i Vårgårdabygden som är ett samarbetsorgan för elva församlingar i Vårgårdabygden inom Equmeniakyrkan.

Under premiärkvällen för Vårgårda Möte i Tångahallen var det Centerpartiets Annie Lööf som frågades ut av evangelist Britta Hermansson och pastor Robert Eriksson.

Kunskap om Vårgårda

Men innan det samtalet drog igång hölls en presskonferens där den samlade pressen fick chansen att ställa sina frågor till Lööf. AT fick några exklusiva minuter med partiledaren som kände till en hel del om Vårgårda.

– Vårgårda är väldigt likt där jag själv växte upp. En liten ort med framtidstro, företagande och entreprenörsskap. Det är också ett jordbruksstätt område. Det är viktigt att se till att kommunen utvecklas framåt både i tätorten men också ute på landsbygden, säger Annie Lööf.

Hur viktigt är Vårgårda möte för er i valspurten som nu dragit igång?

– Det är en av de viktigaste delarna som vi som partiledare gör inför valet. Det är imponerande av Equmeniakyrkan att få hit alla partiledare. Det är ett styrkebevis på att dom har lyckats skapa en dragningskraft.

Vad ser du mest fram emot i kväll?

– Jag ser fram emot att få ett härligt samtal där man får prata till punkt. Sen ser jag fram emot alla lovsånger för det skapar så fin stämning.

Ett härligt samtal var det ja. De blev det också. Britta Hermansson och Robert Eriksson ställde frågor av såväl politisk- som personlig art. Publiken fick bland annat lära sig att Annie Lööfs dotter Ester ibland kan vara svårare att förhandla med än Alliansen. En kommentar som renderade i många skratt. Men det pratades också en hel allvar. Exempelvis avhandlades den senaste tidens värme och torka och Lööf konstaterade att många nog fått sig en ögonöppnare inför det klimathot som vi står inför.

”Jag är hoppfull”

– Skogsägare och bönder har känt kniven mot strupen de senaste veckorna. Men jag är hoppfull. Jag vägrar sätta mig i ett hörn och ge upp. Det finns lösningar, sa Annie Lööf.

Samtalet bröts av på ett fint sätt med körsång mellan resonemangen. En höjdpunkt från kvällen var när pastor Robert Eriksson själv med hjälp av bandet framförde ”Strövtåg i Hembygden” av Mando Diao. Den sången blev som en brygga in den del av utfrågningen som handlade mer om landsbygdsfrågor.

Stor publik

Många var det som hade sökt sig till Tångahallen för att lyssna till centerledaren. Nästan alla av stolarna som ställts upp på konstgräset var fyllda och även på läktarna satt det mycket folk.

Nästa partiledare ut är Liberalernas Jan Björklund som kommer till Vårgårda under torsdagen.

Se fler bilder från premiären av Vårgårda Möte i torsdagens papperstidning.

Se utfrågningen i efterhand här >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.