FOTO: Jörgen Björme
(M)ÅNGA PÅ TÅNGA. Moderatledaren Ulf Kristersson besökte Vårgårda för första gången. Han trivdes bra i Tångahallen, där det som vanligt var många besökare.

M vill ha tuffare tag

Vårgårda

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson var fredagskvällens huvudperson vid Vårgårda Möte. Blir han statsminister efter valet väntar hårdare tag.
– Vi vill öka möjligheterna att pröva utvisning ur landet för de utländska medborgare som bryter mot samhällskontraktet.

Innan Ulf Kristersson steg upp på scenen i Tångahallen fick AT en kortare ”egentid” med honom. Det visade sig vara hans första besök i Vårgårda.

– Jag har rest runt mycket i landet, men vet faktiskt inte varför jag aldrig varit här tidigare. Men barndomens romantik kring Vårgårdariset minns jag!

Stort förtroende

I den senaste opinionsundersökningen hade Ulf Kristersson störst förtroende bland partiledarna.

– Det känns bra och motiverande när man går in valkampanjen, men jag drabbas inte av övermod och jag bryr mig inte så mycket när det går dåligt. Det är valresultatet som gäller.

Känner du dig redo att axla rollen som Sveriges statsminister?

– Jag har förberett mig så mycket som går att göra. Kunskapsmässigt och erfarenhetsmässigt känner jag mig trygg, säger Ulf Kristersson.

Nästa vecka fortsätter utfrågningarna med Jimmie Åkesson (SD) den 22 augusti, Ebba Busch Thor (KD) den 23 augusti och statsminister Stefan Löfven (S) avslutar den 24 augusti.

Och i morgon lördag är det konsert med Carola.

Läs mer i lördagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.