Pressbild: Denny Lorentzen
Jonas Sjöstedt (V)

Se utfrågningen av Sjöstedt (V) här

vårgårda

Se när Jonas Sjöstedt (V) frågas ut av pastorerna Britta Hermansson och Robert Eriksson. Utfrågningen kan ses i efterhand här nedanför. Läsare i AT-appen hänvisas till den mobila hemsidan alingsastidning.se. 

Sändningen sker i samarbete med arrangören Equmeniakyrkan och TBN Nordic, som står för OB-teknik och produktion.

53-årige Sjöstedt är Vänsterpartiets ledare sedan 2012 och har suttit i riksdagen sedan 2010. Dessförinnan var han ledamot av Europaparlamentet i elva år, 1995-2006. Han har en lång bakgrund i partiet och gick med i Kommunistisk ungdom redan 1978.

Jonas Sjöstedt är född i Göteborg och har bott i Umeå där han arbetade som montör på Volvo lastvagnar. Numera bor han i Stockholm med sin fru och två barn. Han har också ett barn sedan tidigare.

Han har sagt att han blev Vänsterpartist för att han vill vara med och skapa ett jämlikt samhälle som är bra för alla och att politiken för honom handlar om att göra livet bättre för dem som bäst behöver det.

I riksdagsvalet 2014 fick Vänsterpartiet 5,72 procent av rösterna, en liten ökning jämfört med 2010. I Vårgårda röstade 5,01 procent av väljarna på V i förra kommunvalet.

DÅ KOMMER PARTILEDARNA
Ons 8/8 Annie Lööf (C)
Tors 9/8 Jan Björklund (L)
Tis 14/8 Gustav Fridolin (MP)
Ons 15/8 Jonas Sjöstedt (V)
Fre 17/8 Ulf Kristersson (M)
Ons 22/8 Jimmie Åkesson (SD)
Tors 23/8 Ebba Busch Thor (KD)
Fre 24/8 Stefan Löfven (S)

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.