Foto: JÖRGEN BJÖRME

Nilsson snabbast i Horla – men snart väntar operation

Triathlon

Jenny Nilsson trotsade knäsmärtorna och vann årets upplaga av Horla Triathlon, som lockade rekordmånga deltagare. Tiden i mål för den överlägsna alingsåsaren skrevs till 1.27.43. 

– Jag fick en kanonstart med en för mig överraskande bra simning, och trots en del besvärlig vind under cyklingen kände jag mig stark. Dessutom hade jag ett bra samarbete med Gary Larsson. På den avslutande löpningen var det bara att hänga i, säger Jenny minuterna till AT-sporten efter målgång.

Tvåa var Malin Alzén, IK Hakarpspojkarna. Upp till Nilsson skiljde nästan sju minuter.

Efter en säsong med många och tuffa tävlingar väntar nu en sista tävling (Tjörn Triathlon) innan Jenny, tävlandes för Dalaregementets IF, avslutar säsongen. 

– Jag är tvungen att operera mitt knä ännu en gång. Det svullnar upp efter träningar och tävlingar, vilket inte håller i längden. Jag var faktiskt överraskad att jag kunde springa och cykla så snabbt som jag gjorde idag. Jag hoppas att vi kan få ordning på skadan fullt ut nu, säger hon. 

Engelsmannen Stephen Harrison vann Horla Triathlon på herrsidan ifjol. Och visst blev det en repris i årets upplaga. 1.19.58 blev tiden för Harrison. Trea, distanserad med lite över en minut, blev Jonas Örarbäck, Triathlon Väst. 

– Jag är ändå ganska nöjd med min insats, och kunde inte gjort så mycket mer. Dom två där framme var lite bättre för dagen, säger Örarbäck.  

Totalt deltog sammanlagt 495 deltagare under lördagen, vilket är nytt rekord för tävlingen. 

Mer om Horla Triathlon i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.