Arkivbild: Patrik Skoglöw

Nu blir det regn – och blåst

hela området

Regn och blåst. Den väderprognosen kan nog glädja många efter all torka och extrem värme i sommar.

Enligt SMHI är nu ostadigare väder på väg in över landet. Det ska bli efterlängtat regn i vårt område både natten till fredag och under lördagen. Natten till fredag är det risk för åska.

Dessutom ska det blåsa frisk eller hård sydvästlig vind under fredagen. Över Bohuslän och Dalsland blir det mycket hårda vindbyar och längs Bohuskusten har det utfärdats en klass 2-varning för stormbyar. 

Det är ett lågtryck över norra Frankrike som fördjupas och i kväll, torsdag, och i natt rör sig till Skagerack där det kommer att blåsa upp till storm. I morgon fortsätter lågtrycket norrut till Trondheim. Över nordvästligaste Götaland väntas därför mycket hårda sydvästliga vindbyar. 

I början av nästa vecka säger SMHI att en svag högtrycksrygg tillfälligt kan ge något stabilare väder men ett nytt regnväder kommer in över södra Sverige. Därefter är det osäkert hur vädret blir.

Men det är fortsatt torrt i markerna. I Götaland och Svealand är risken för bränder i skog och mark extremt stor på många håll.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.