• Arkivbild: JÖRGEN BJÖRME
    Patrik Sjöberg, 53, är engagerad i kampen för barns rätt till en trygg barndom.
  • Arkivbilder: AT
    Britta Hermansson ska samtala med Patrik Sjöberg tillsammans med Robert Tjernberg.

Webb-tv: Patrik Sjöberg i Tångahallen

vårgårda

Höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg kommer till Vårgårda Möte för ett samtal om idrottskarriärens fram- och baksida, medias roll och vägen vidare. Se samtalet i efterhand här.

Nu är det officiellt att Patrik Sjöberg är den hittills hemlige gästen i programpunkten Brittas vardagsrum, som hålls fredag den 10 augusti i Tångahallen.

Han ska samtala med Equmeniakyrkans evangelist Britta Hermansson och Robert Tjernberg, kommunikatör på Alingsås kommun och inom kort ny chefredaktör på den kristna tidningen Sändaren.

– Det ska handla om Patriks personliga resa, säger Britta Hermansson.

Patrik Sjöberg är Sveriges bästa och världens näst bästa höjdhoppare genom tiderna. Men inte förrän långt efter avslutad idrottskarriär avslöjade han att han som ung blev utsatt för sexuella övergrepp av sin tränare och styvpappa Viljo Nousiainen.

Avslöjandet gjordes i boken ”Det du inte såg”, som utkom 2011. Sedan dess har Patrik engagerat i kampen för barns rätt till en trygg barndom, bland annat som föreläsare.

Britta Hermansson har regelbundet samtal med kända personer under rubriken Brittas vardagsrum i Betlehemskyrkan i Göteborg och i en podcast med samma namn. Hon tänker sig att samtalet med Patrik Sjöberg delvis kommer att handla om vad som har hänt sedan boken kom ut.

– Vad händer när man går ut så där? Och vad händer med omgivningen? säger Britta, som också undrar hur det ser ut i idrottsrörelsen, hur vanligt det är med sexuella övergrepp.

Hennes kollega i samtalet, Robert Tjernberg, började sin yrkesbana som sportjournalist och har därför haft närmare kontakt med idrottsrörelsen än Britta.

– Det är roligt att få med honom, säger Britta Hermansson och nämner särskilt som Robert nu ska bli chefredaktör på Sändaren, som ser sig som Equmeniakyrkans organ.

Det stundar två stora arrangemang i Vårgårda nästa vecka. Dels Vårgårda Möte, dels årets cykelhelg med såväl motions- som elitlopp och andra aktiviteter.

Samtalet i Tångahallen hålls efter invigningen av cykelhelgen.

– Det är roligt att vi fick idrottskopplingen eftersom det är cykelhelg då, men vi vill inte konkurrera med varandra, säger Göran Hernberger, projektledare för Vårgårda Möte.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.