Många var det som ställt upp sig vid kommunhuset för att ta sig an Lilla Velofondo.

Populärt cykellopp för unga

Vårgårda

Under helgen är Vårgårda hela Sveriges cykelmetropol. På lördagsförmiddagen var det barnen som stod i fokus när Lilla Velofondo kördes längs med Kungsgatan inne i Vårgårda.

Det var fullt med barn som ställt upp sig utanför kommunhuset i Vårgårda för att ta sig an utmaningen att cykla runt 300 meter från kommunhuset fram till Muratorget. Loppet är till för barn från tre till sju år och enda kravet för att få vara med och köra är att man har ett cykelliknande fordon och en cykelhjälm. Alla kämpade på mycket bra och de sista metrarna in mot mål hejades barnen fram ivrigt, inte bara av vänner och bekanta, utan också av de entusiastiska kommentatorerna i speakerbåset.

Efter målgång fick alla deltagare en guldmedalj som delades ut av Sparbanken Alingsås. Vid fjolårets Lilla Velofondo var det cirka 230 barn som var med och körde. Den höga siffran hade banken inte räknat med då vilket gjorde att vissa fick återkomma till banken senare för att hämta ut sina medaljer. I år hade man därför tagit till rejält och hade med 500 medaljer för att ingen skulle bli utan.

Avancerat trolleri

När alla sedan pustat ut efter loppet var det ett flertal aktiviteter på Murartorget. Det bjöds bland annat på både glass och popcorn. Det fanns också möjlighet att få sitt ansikte målat i regnbågens alla färger för den som var intresserad. 

Det stora dragplåstret på torget var dock trollkarlen Daniel Karlsson. Murartorgets stora tält var fyllt till mer än bredden av trolleriintresserade och med trollerikonst av det högre skolan underhöll trollkarlen vuxna och barn som stundom tjöt av glädje.

Det stora motionsloppet Velofondo, som är till för vuxna, startar i år på söndag, med starttid 11.00.

Se fler bilder från barnens cykelfest i tisdagens AT. 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.