FÖRE AT:S INTERVJU. Så här skrev SD Alingsås på sin Facebook-sida. AT har lagt in orden "Sant?".

SD anklagas för lögn

Alingsås

En SD-kampanj på Facebook har fått övriga partier i Alingsås att gå i taket. När det visade sig att SD:s påståenden inte stämde ändrades formuleringarna.

SD Alingsås påstod i tre annonsliknande inlägg på sin Facebooksida att de är det enda partiet som dels är emot nedläggning av tre namngivna landsbygdsskolor, dels värnar allmännyttan och dels förstår att parkeringar i centrum är en förutsättning för handel.

Problemet är att det inte finns några beslut, handlingsplaner eller uttalanden som visar att Sverigedemokraterna är helt ensamt i kommunfullmäktige om dessa uppfattningar.

”Jag finner det djuuupt problematiskt att SD i Alingsås väljer att ljuga sig igenom Alingsås valrörelse”, skriver Jonathan Bessou (M), som sitter i barn- och ungdomsnämnden, på Twitter.

”Helt oacceptabelt”

Anna Hansson (MP) reagerar också kraftigt på SD:s påståenden.

– Det är helt oacceptabelt att Sverigedemokraterna i Alingsås ljuger om andra partiers politik. Detta kan leda till ett valresultat som manipulerats fram med helt oacceptabla metoder, säger hon.

Enligt Hansson har MP sedan länge tagit ställning till frågan om de små skolorna på landsbygden. Partierna vill bevara både dem och förskolorna på landsbygden.

SD:s påstående att alla andra partier vill sälja ut kommunala lägenheter och lokaler visar sig inte heller stämma, inte heller att det bara är SD som vill ha avgiftsfria p-platser i centrum. Det sistnämnda finns exempelvis med i Moderaternas nya näringspolitiska program som beskrivs i lördagens AT (papperstidningen och e-tidningen)

Efter att AT hade intervjuat Boris Jernskiegg och berättat vad några av de övriga partierna sa om sin politik ändrade SD formuleringarna om att de är helt ensamma om sina åsikter.

Läs hela artikeln med kommentarer av fler Alingsåspolitiker samt intervjun med Jernskiegg i lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.