VIK fick en tung omstart i division II på måndagskvällen. Trots 2-1-ledning i den andra halvleken blev det förlust med 2-3. Foto: JENS FRITZSON

Sjätte raka förlusten för VIK

Fotboll

Första seriematchen för Vårgårda IK efter uppehållet slutade i moll. Laget tappade greppet hemma mot Vänersborgs FK på måndagskvällen och åkte på sjätte raka förlusten i division II.
– Just nu är man bara jäkligt besviken, säger lagkaptenen Daniel Mar Olafsson efter nederlaget, 2–3 (1–1).

När Albinot Rexhepi nickade in 2–1 i början av andra halvlek såg VIK ut att kunna gå mot en efterlängtad seger. Men när matchen var summerad hade Vänersborg vänt till 3–2 efter vasse Mathias Carlsson fullbordade ett hattrick.

– Vi borde ha tagit hem den här matchen och jag tycker att dom fick tre enkla mål. Det känns som att vi slappnade av efter vårt 2–1-mål och tappade bollen i fel lägen. Vi behöver spela lite enklare ibland, menar Daniel Mar Olafsson.

VIK-kaptenen hade ett bra läge att kvittera till 3–3 i slutminuterna. På en frispark fanns han i straffområdet och nickade bollen – i ribban.
– Ett jätteläge och bedrövligt att jag inte satte den där, suckar han.

En tung förlust för VIK som hade ledningen med både 1–0 och 2–1 i matchen. Laget är alltjämt nästjumbo och har två poäng upp till säker mark. Elva matcher återstår i seriespelet.

Vad talar för att ni kommer lyckas förnya kontraktet?
– Att vi har kvalitén i laget, den finns. Men vi måste jobba som ett lag och få ihop gruppen, det är viktigast just nu. Vi behöver få lite medgång, det känns som att det gått emot oss mycket senaste matcherna och att vi torskat matcher vi borde vunnit, säger Olafsson och fortsätter:
– Men jag tror att det kommer vända och att vi löser detta. Trots att vi ligger där vi ligger har vi en go’ känsla i laget.

Noterbart är att VIK hade en ny spelare i startelvan. Mittbacken Abbas Mohamad är utlånad från Norrby och tanken är att han ska spela fler matcher med VIK.

Målen, VIK: Ibrahim Alushaj, Albinot Rexhepi.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.