Den populära sporten padel kommer till Alingsås. Bilden är en genrebild som är fotograferad vid en utomhusbana i Spanien. Foto: Creative Commons

Succésporten kommer till Alingsås

Alingsås

Padeltennis har slagit ner som en bomb över Sverige och sporten får fler och fler utövare för varje dag som går. Nu är det klart att det kommer öppna en padelarena i Alingsås. Fem banor ska anläggas i Arlas gamla lokaler på Mejerigatan i Alingsås.

– Vi är några padelentusiaster som filurat på om man inte skulle kunna få till någonstans att spela här i Alingsås. Och efter diskussioner med Tommy Byggare har vi nu hittat en lokal som passar perfekt, säger Staffan Marklund som är en av initiativtagarna bakom projektet.

Liknar tennis

Lokalen finns i Arlas gamla mejerilokaler och passar bra då det är gott om tomma ytor och högt i tak.

Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet – vilket mer liknar squash.

Staffan Marklund berättar att det finns en ansökan om bygglov som man nu bara väntar på att få godkänt. Det är klart med en leverantör av fem banor och det finns även planer på en shop och café.

Exakt när det kommer bli invigning av den nya padelarenan är inte klart men förhoppningen är att det ska ske innan årsskiftet.

Läs mer om den nya padelarenan i torsdagens AT. 

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.