ARKIVBILD: BOSSE ÅSTRÖM

Tätare turer igen

Alingsås

Några tågavgångar i vårt område får nya tider när kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen återgår till ordinarie tidtabell med tätare turer på måndag den 20 augusti.

Samtidigt genomförs förändringar av trafiken där det behövs. Västtrafik uppmanar resenärerna att söka i Reseplaneraren.

Västtrafik uppger att några avgångar med Alingsåspendeln måndag-fredag får nya avgångstider under perioden augusti-december. Avgången klockan 05:20 från Göteborg till Alingsås flyttas till klockan 05:40. Tåget stannar endast i Partille och Lerum.

Till och med onsdag morgon, 22 augusti, är för övrigt flera avgångar med pendeltåget inställda nattetid på grund av ett banarbete. Så har det varit sedan i onsdags.

Tåg från Herrljunga till Borås klockan 18:32 får en ny avgångstid, 19:01, i den nya tidtabellen. Tåget fortsätter till Varberg, men avgångstiderna på sträckan Borås-Varberg påverkas inte. På detta sätt får resenärer bättre anslutningsmöjligheter i Herrljunga och förbindelsen till Varberg blir snabbare, enligt Västtrafik.

Inga stora förändringar görs i busstrafiken i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommuner.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.