Foto: KLARA NORDSTRÖM
Många träd röjs ideellt, som här utanför Norsesund.

Träd faller över vägar och järnvägar

alingsås

De hårda vindbyarna över Västsverige börjar nu påverka trafiken även i Alingsåsområdet. Vid 11-tiden fick räddningstjänsten larm om att träd fallit över såväl Tiggarevägen, mellan Västra Bodarna och Norsesund, och över väg 190 i höjd med Humlebo.

Strax före klockan 12 kom också uppgift om hinder över Liveredsvägen och att väg 44 är avstängd i båda riktningar vid Lavad på grund av ett nedfallet träd. En liten stund senare var det sistnämnda borttaget.

Klockan 12.22 kom rapport om ett nedfallet träd över järnvägen mellan Håkantorp och Lidköping. Tågtrafiken är stoppad och det påverkar västtågen på sträckan Herrljunga-Lidköping. Från klockan 15 till klockan 24 ställs tågtrafiken in mellan Håkantorp och Gårdsjö.

Närmare kusten blåser det ännu mer. Uddevallabron är avstängd för tung trafik och tågtrafiken mellan Göteborg och Strömstad ligger nere.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.