• VELOFONDO på söndag.
  • LINJELOPPET på måndag.

Trafikstörningar under cykelfesten

Vårgårda

Under helgens cykeltävlingar i Vårgårda kommer trafiken precis som tidigare år att påverkas ordentligt. Arrangörerna uppmanar både allmänheten och deltagare att vara uppmärksamma.

Tiderna för de olika cykelloppen som körs i Vårgårda till helgen är något annorlunda jämfört med tidigare år. Damernas lagtempolopp körs på lördagen och linjeloppet på måndag. Motionsloppet Velofondo körs däremellan på söndagen.

Kungsgatan inne i Vårgårda kommer vara öppen för trafik med begränsad framkomlighet utom under tävlingstid lördag, söndag och måndag.

Helt avstängda

Lördagens lagtempo i UCI Women´s World Tour kommer genomföras mellan 13.00 och cirka 15.30 på väg 181 mellan Vårgårda och Herrljunga. Tävlingsbanan på Stockholmsvägen i Vårgårda, väg 181 samt gatorna där vändningen sker i Herrljunga kommer vara helt avstängda klockan 12.30 till cirka 15.30. Övriga gator och vägar på tävlingsbanan i Vårgårda kommer att vara enkelriktade i tävlingsriktningen.

Trafik till och från järnvägsstationen i Herrljunga kan ske via Östra Parkgatan.

Säkerhetsvakterna informerar om möjligheten till annat vägval.

Två banalternativ

Söndagens Velofondo pågår mellan 11.00 och 17.00. Cyklisterna erbjuds två banalternativ. Den långa banan är 93 km och den korta är 56 km. Cyklisterna ska rätta sig efter normala trafikregler. Trafik är tillåten i båda riktningarna efter banan. Se banalternativen i skissen.

Linjeloppet som går av stapeln på måndag börjar 17.10 fram till runt 20.30. De tävlande inleder med fyra varv på varvbanan (se skiss) där trafiken är enkelriktad i tävlingsriktningen. Därefter ger de sig ut på den långa banan (se skiss) och leds av mc-polis samt funktionärer på mc. Polis kommer att ge de tävlande och följebilar fri väg. Trafik är tillåten i båda riktningarna. När de tävlande kommer tillbaka till Vårgårda avslutas tävlingen med fyra varv på varvbanan. Trafik är tillåten i tävlingsriktningen. Detta gäller dock inte Parkgatan från Industrigatan till Kungsgatan samt Kungsgatan fram till Kyrkogatan. På R 42 vid Algutstorp kyrka lotsas trafiken i båda riktningarna av polis.

Hoppas på förståelse

Under tävlingstid på måndagen kommer en särskild infart att ordnas för boende på Kyrkogatan och Telegatan i Vårgårda. Kör in Västergatan mot Kyrkogatan. Vid avstängningen har ett hål öppnats i staketet och säkerhetsvakter lotsar in trafiken på Kyrkogatan.

Arrangörerna hoppas på förståelse för de eventuella besvär tävlingarna kan komma att orsaka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.