Tung AFC-förlust

Fotboll

Alingsås FC kom inte upp i nivå när de gästades av bottenlaget Ämterviks FF. En dålig första halvlek blev ödesdiger och matchen slutade 1–2 (0–2).

AFC föll senast mot Skövde KIK och under lördagen blev det en ny nollpoängare. Formen från i våras ser onekligen ut att ha gått upp i rök.

Den första halvleken vill nog Alingsås FC glömma så fort som möjligt. Trots några bra minuter i inledningen var Ämtervik det bättre laget och ville mest.

I den 20:e minuten tog bortalaget ledningen via en hörna som gick direkt in i mål.

AFC hade svårt att hitta rätt i första halvlek, de slog bort bollar och var stillastående.

Med bara några minuter kvar av den första halvleken utökade inte helt oväntat bortalaget sin ledning. 

Efter pausen spelade AFC upp sig. De tog tag i taktpinnen ordentligt och skapade stundtals ett rejält tryck ner mot bortalagets mål.

AFC skulle också skapa lite nerv. I den 58:e minuten kunde Lisa ”Mini” Johansson enkelt placera in en straff. 

Men närmare än så kom inte AFC och lagets andra raka förlust var ett faktum.

– Vi började spela vårt spel och tryckte tillbaka dem, men vi var inte tillräckligt hungriga boxen för att få till ett 2-2-mål, säger tränaren Junior Orantes och lägger till:

– Ämtervik ska ha en eloge, de gjorde det bra. Men vi var samtidigt alldeles för dåliga, speciellt i första. Det var stressigt och hackigt där ute. 

  • Leotrim Jusufi
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.