NÖJD. Mathilda Pettersson från Bjärke Skytteförening knep ett SM-silver.

Ung skyttetalang tog SM-silver

Skytte

Den gångna helgen arrangerades SM i korthållsskytte i Kristinehamn.
En av deltagarna som stack ut var Bjärke Skytteförenings Mathilda Pettersson som knep ett silver i F15.

Att det finns lovande tjejer i Bjärke Skytteförening är ingen nyhet. Tidigare har AT skrivit om Tindra Jonsson, och hennes framgångar.
I helgen var det dags för en annan talang att ta för sig.

I klassen KF15, som består av skyttar i åldern 13-16 år, knep 13-åriga Mathilda Pettersson SM-silvret med 32 poäng av 42 möjliga.
Imponerande, minst sagt.
Sju mål i terräng var det som gällde, och inför sista hade Mathilda 32 poäng av 36 möjliga och guldet inom räckhåll. Men en missad avståndsbedömning stoppade henne från att ta hem segern.
– De olika målen står på mellan 30 och 120 meters avstånd. Det sista var på 75 meter, men Mathilda uppskattade avståndet till 60 meter och missade, säger Olof Danielsson, ordförande i Bjärkeklubben.
Hur reagerade hon efter andraplatsen?
– Hon var överlycklig. Ett silver i SM-debuten var mer än vad hon hade vågat hoppas på. Extra starkt var det med tanke på att hon mötte flera konkurrenter som var ett eller två år äldre än henne.
Nästa stora tävling för Mathilda och kompani i Bjärke Skytteförening blir skol-SM.

Noterbart är att nämnde Danielsson själv kunde vända hemåt med en medalj på fickan. I fältskytte, klass veteran liggande, slutade han trea.
– Det var inte så pjåkigt att knipa ett brons, säger han blygsamt.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.