STOLT OCH NÖJD. Magdalena Trumstedt har all anledning att sträcka på sig.

Urstark insats i tuff fjällmiljö

Triathlon

Tänk er att simma fyra kilometer, cykla 20,5 mil och springa en marathon i fjällmiljö.
Just det gjorde Magdalena Trumstedt i Swedeman Xtreme Triathlon i Åre.
Med tiden 14 timmar och 19 minuter slutade hon på andra plats i damklassen.

– Klart att jag var lite trött efteråt, men kroppen kändes ändå otroligt fräsch. Det var ett riktigt kul lopp att genomföra med väldigt skiftande terräng, säger den 37-åriga Alingsåstjejen till AT-sporten efter styrkeprovet.
Under simningen fick Magdalena och övriga tävlande bekänna färg. Det blåste nämligen 18 sekundmeter.
– Det fanns inga bojar att sikta på, vilket var lite besvärligt. Samtidigt var det ganska varmt i vattnet, 16-17 grader. På det stora hela var jag nöjd med starten, säger Magdalena.

Under cyklingen, som mätte 20,5 mil, hade hon medvind den första halvan.
– Då gick det väldigt lätt, men sen var det  motvind de återstående tio milen och jag hade en liten dipp under fyra mil där jag fick bita ihop lite extra, säger hon.

Inför löpningen (4,2 mil) och 2 000 höjdmeter var Trumstedt 25 minuter efter Marie Meldrum, Skottland.
– Med 14 kilometer kvar till Huså hade jag vittring, och jag kom faktiskt ikapp och förbi Marie innan den sista bergsetappen. Men hon kom iväg från checkpoint innan mig, sedan kom jag aldrig riktigt ikapp, säger Magdalena om avslutningen.

I mål skiljde nio minuter till Meldrums fördel, och faktum är att båda tjejerna placerade sig på 24:e respektive 30:e plats i den totala resultatlistan (153 startande). Något som bekräftar den urstarka prestationen.
– Jag kan inte vara annat än nöjd, säger Magdalena.
Hur firade du efteråt?
– Jag och alla som var med och stöttade mig åt pizza och bara hade det gött tillsammans.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.