Vad väntar vi på när det gäller arenan?

Alingsås

Med anledning av Jan Jonssons utmärkta insändare i Alingsås Tidning kommer några tankar från ett annat hörn av stan.

För några år sedan var jag i form av ordförande för Alingsås KIK med på informationsträffar om den nya arenan som föreslogs byggas av Serneke vid Mjörnvallen.

Ni som följer idrotten i AT vet att vi ihop med SA Hockey planerade för och skissade på en arena vid Noltorpsvallen, vi kallade den för Is och gräs. Vi ville sammanföra idrottande ungdomar och få synergieffekter av att ha konstgräs och ishall bredvid varandra ur energisynpunkt. Vi ville också bygga en mötesplats för olika generationer. En curlingbana, en lekplats, ett inomhusgym, läxläsning med åldersrika handledare… Idéerna var många!

Alingsås KIK:s erfarenhet är att det var långa tidsintervall mellan de kommunala besluten. Givet att lagstiftning ska följas, så undrar jag om man ändå inte skulle kunna snabba på processerna kring dessa projekt. Vad vill de styrande i Alingsås kommun? Hur visa på handlingskraft genom att utveckla vår stad så att mötesplatser skapas och många ungar idrottar? Vår stad lever genom all tid som veckovis läggs på idrott och föreningsliv, både av utövare och ledare.

Under Gothia Cup fick jag vid Noltorpsvallen frågan av högsta cupledning från Göteborg hur vi såg på ett bygge vid Mjörnvallen. Svaret var enkelt. Ju fler som idrottar, i detta fall spelar fotboll, desto bättre. Ett generöst förhållningssätt från kommun, klubbar och utövare gynnar oss alla. Genom att bygga och möta de behov som finns utvecklar vi vår stad. Vad väntar vi på?

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.